BÉT
Üzlet

Budai irodavásárlásról szerződött az Appeninn

Portfolio
Célegyenesbe ért az Appeninn Holding budai portfólióbővítése, miután aláírták az adásvételi szerződést arról a harmadik kerületi irodaépületről, amelynek megvásárlására 2019 novemberében tett vételi szándéknyilatkozatot az ingatlanpiaci társaság. A több mint 6000 négyzetméteren elterülő ingatlan megszerzése mintegy 20 százalékkal bővíti az Appeninn ebben a kategóriában rendelkezésre álló portfólióját – derült ki a társaság közleményéből.

Adásvételi szerződést írt alá az Appeninn 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Bertex Ingatlanforgalmazó Zrt. azon harmadik kerületi irodaépületre vonatkozóan, amelynek megvásárlására tavaly novemberben tett vételi szándéknyilatkozatot a tőzsdén jegyzett társaság. A megállapodás értelmében leányvállalatán keresztül az Appeninn tulajdonába kerül a budai övezet egyik legfrekventáltabb területén, a Montevideo utcában található modern irodaépület. Az irodaépület előnyös lokációjából eredően magas jövedelemteremtő képességgel rendelkezik, ezzel biztosítva stabil bevételt a vállalat számára.

Több, mint FM! Az FM & Office konferenciánk már csak nevében utal arra, hogy kizárólag az ingatlanpiac állócsillagaként tündöklő üzemelte­tési piac képviselőinek szólna.

Az irodaház megvásárlásával mintegy 20 százalékkal bővül majd az Appeninn ebben a kategóriában rendelkezésre álló portfóliója. Az Appeninn Nyrt. növekedési stratégiájának egyik alappillérét jelentik az ingatlanvásárlások: a mostani tranzakció ezen építkezés egyik első elemeként valósul meg.

„Jelentős akvizíciókkal kezdődött a 2020-as év az Appeninn-nél; ezt a lendületet szeretnénk az év folyamán végig fenntartani, ezáltal tovább élénkítve akvizíciós tevékenységünket, valamint a társaság által már megkezdett, a fókuszterületeinken kívül eső ingatlanok értékesítésére irányuló portfóliótisztítási folyamatainkat is” – mondta Bernáth Tamás, az Appeninn Nyrt. elnök-vezérigazgatója az adásvételi szerződés bejelentése kapcsán.

Emelkedik az árfolyam

A társaság részvényárfolyama pénteken 1,4 százalékkal került feljebb, míg az Appeninn az elmúlt évben 30,8 százalékot esett.

Címlapkép forrása: BÉT

wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
moszkva_shutterstock-20170929
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
scarlet lady_virgin