Előfizetői tartalom

Hatalmas vállalást tett a világ legnagyobb szélkerekeket gyártó cége

Portfolio
A világ legnagyobb szélerőműveket gyártó cége, a dán Vestas 2040-re olyan szélkerekek gyártása mellett kötelezte el magát, melyeknek az építése, üzemeltetése és a lebontása nem termel hulladékot. Amennyiben sikerülne elérni az ambiciózus vállalást, abban az esetben teljesen zölddé válhatna a szélfarmok telepítése világszerte.

A dán Vestas azt nyilatkozta, hogy 2040-re már olyan szélerőműveket lesznek képesek terv szerint előállítani, amelyek zéró hulladéktermeléssel járnak. Az egy dolog, hogy a szélkerekek megújuló energiát képesek számunkra előállítani, azonban azt mindenki elfelejti, hogy a szerkezetek megépítésének, működtetésének, karbantartásának és majd lebontásának komoly környezeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés