Előfizetői tartalom

Lesz megoldás arra, hogy ne fájjon a repülőjegyárak változása

Portfolio
Származtatott pénzügyi termékek piacra dobásával segítené az Airbus legfontosabb ügyfeleit, a légitársaságokat, hogy fedezni tudják magukat a jegyárak volatilitása ellen. Ennek helyét a Skytra nevű londoni platform jelentené, aminek élére a londoni tőzsde és a Chi-X egykori vezetőjét nevezte ki a repülőgépgyártó. Az előkészületek már két éve folynak, légitársaságokkal együttműködésben és az év végén indulhat el a kereskedés, ha megkapja a brit pénzügyi felügyelettől a szükséges engedélyeket.

A tervek szerint opciókat és futures ügyleteket kínál majd a Skytra a légitársaságoknak, olyan újonnan kifejlesztett indexek alapján, ami a fontosabb régiók jegyárváltozásait reprezentálja, napi szinten. A légitársaságok a jegyárbevételüket eddig nem tudták fedezni semmilyen módszerrel, jellemzően az olajár változásaira és a devizaárfolyamokra kötöttek hedge ügyleteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés