Tesla logo
Üzlet

Máris tiltakoznak a Tesla új gigagyára ellen

Portfolio
Egyezségre jutott a Tesla a németországi Brandenburg tartománnyal az első európai gyárának építéséhez kiszemelt terület megvásárlásáról. Sokan örülnek az amerikai autógyártó érkezésének és a vele járó új munkahelyteremtésnek, de az öröm mégsem teljesen felhőtlen, egy kicsi, de hangos csoport máris tiltakozik az új üzem felépítése ellen.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

A Tesla novemberben jelentette be, hogy az első európai gyárának felépítését tervezi a Brandenburg tartománybeli Grünheidében, most egy lépéssel közelebb került az amerikai cég az európai gigagyár felépítéséhez, az elektromosautó-gyártó Berlin környékén vásárolt telket.

A Tesla igazgatótanácsa vasárnap jóváhagyta az adásvételi szerződést Brandenburg tartománnyal a 300 hektáros terület megvásárlásáról, az előzetes ár 41 millió euró, ami felülvizsgálat esetén még változhat. Az üzletet létrejöttét mindkét fél megerősítette.

Politikusok, szakszervezetek, és ipari csoportok örömmel fogadták, hogy a Tesla Németországban építene üzemet, ami a jövőben 7 000 új munkahelyet fog teremteni Brandenburgban, az öröm azonban nem felhőtlen, hiszen szombaton 250-en tüntettek az épülő gyár ellen tüntessen. A tüntetők szerint a gyár veszélyezteti az ivóvízkészletet, valamint a problémák merülhetnek fel az szennyvízelvezetéssel is, tovább azzal sem értenek egyet, hogy az gigagyár erdei területre épül és a helyi vadvilág is veszélybe kerül.

A Tesla árfolyama eközben egyre magasabbra emelkedik, viszont a menetelés megtorpant a múlt hét második felében, de még így is 22 százalék pluszban áll az árfolyam idén.

(Reuters)

Címlapkép: Christophe Gateau/picture alliance via Getty Images

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT