Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett a Magyar Telekom

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek hétfőn, emellett érdemes megemlíteni, hogy hétfőn Martin Luther King napja van az Egyesült Államokban, ezért az amerikai részvénypiacok zárva tartottak. A magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárt, míg a hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban.

Nagyot emelkedett a Magyar Telekom

Mérsékelt erősödéssel zárta a hétfői kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 48 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb. Az OTP 1,1 százalékos erősödés után 14 300 forinton zárt, míg a Magyar Telekom nagyot emelkedett, a telekomcég részvényei 2,3 százalékos erősödést követően 459,5 forinton fejezték be a hétfői kereskedést. A Richter 0,4 százalékos emelkedés után 6 670 forinton zárt, míg a Mol 1,8 százalékos esés után 2 802 forinton búcsúzott a hét első napjától.

A Cyberg 6,2 százalékos esése mellett az Opus 4,3 százalékkal került lejjebb, míg az Est Media 5,6 százalékos emelkedése a Nutex 7 százalékkal került feljebb.

Megütötték az Opust

A magyar tőzsde pénteki záróértéke közelében jár, a blue chipek közül pedig az OTP és a Magyar Telekom árfolyama is felpattant. Az Opus azonban nagyot esett ma délután, az árfolyam fontos szint támasz alá került, miután a 300 forint közelében található szintet az elmúlt hónapok folyamán ötször is tesztelte az árfolyam, majd hétfőn az Opus ismét a 300 forintos szintet tesztelte, majd a támasz letörése után az árfolyam nagyot esett. Az Opus 4,3 százalékkal került lejjebb.

Az Opus az átlagosnál alacsonyabb forgalom mellett esik, 118,7 millió forintos forgalmával az Opus az ötödik legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom után.

Elindult a Telekom-rakéta

Átlag feletti forgalommal emelkedett ma nagyot a Magyar Telekom árfolyama, ami mögött részben technikai hatás áll.

Tovább a cikkhez

Egyre veszélyesebb a rali a tőzsdéken

Nagyot emelkedtek az elmúlt években a részvényárfolyamok, ezzel párhuzamosan pedig az árazások is egyre magasabbra kúsztak. Főként a fejlett piaci árazások tűnnek feszítettnek, ezen belül az amerikai részvénypiac lassan már olyan drága, mint legutóbb a dotcomlufi idején. A magyar részvénypiac viszont még mindig olcsó, az árazási lemaradás az elmúlt években még nőtt is.

Tovább a cikkhez

Felpattant a Magyar Telekom

A hétfői kereskedés második felében vegyesen teljesítenek az irányadó európai részvényindexek, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 0,4 százalékot esett. Emellett érdemes azt is kiemelni, hogy az Egyesült Államokban Martin Luther King napja miatt zárva tartanak majd a részvénypiacok.

A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a lengyel tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a prágai részvényindex stagnál, míg a bécsi börze 0,1 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde ismét emelkedéssel próbálkozott meg, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 50 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül 1,6 százalékos emelkedésével a Magyar Telekom teljesít a legjobban, míg az OTP 1 százalékot erősödött. A Mol 1,1 százalékos esése mellett a Richter 0,2 százalékkal került lejjebb.

Felpattant az OTP

A hétfői piacnyitástól távolodva tovább emelkedik a hazai részvényindex, a BUX 245 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Richter kivételével emelkednek, a gyógyszergyártó részvényei 0,2 százalékkal kerültek lejjebb. A Mol 0,7 százalékos erősödése mellett Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb. A pénteken nagyot eső OTP felpattant ma délelőtt, a bankpapír 1,1 százalékkal került ma feljebb.

Emelkedéssel indult a hét a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 72 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek ma reggel. Az OTP 0,9 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb, a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,4 százalékot esett.

Máris tiltakoznak a Tesla új gigagyára ellen

Egyezségre jutott a Tesla a németországi Brandenburg tartománnyal az első európai gyárának építéséhez kiszemelt terület megvásárlásáról. Sokan örülnek az amerikai autógyártó érkezésének és a vele járó új munkahelyteremtésnek, de az öröm mégsem teljesen felhőtlen, egy kicsi, de hangos csoport máris tiltakozik az új üzem felépítése ellen.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel indulhat a hét az európai tőzsdéken

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel zárult a hét utolsó napja a tengerentúli részvénypiacokon, a piaci kommentárok szerint a hangulatot a vállalati gyorsjelentések mellett a makroadatok is javítani tudták, miután az amerikai évesített újlakásépítések tizenhároméves csúcsra emelkedtek decemberben. A Dow végül 50 pontos emelkedést követően 0,2 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,4 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,3 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést. Végül mindhárom amerikai tőzsdeindex új történelmi csúcson zárt.

Mérsékelt emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 72 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom 0,9 százalékos erősödés után 449 forinton zárt, míg a Mol 1,2 százalékkal került feljebb, az olajcég papírjai 2 854 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától. A Richter 2,6 százalékos emelkedést követően 6 645 forinton zárt. Nagyot esett azonban az OTP, a bankpapír 1,9 százalékkal került lejjebb, az OTP fontos támaszzóna alatt, 14 140 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék pénteken új történelmi csúcsokon zártak, ezt követően Ázsiában felemásan teljesítettek az irányadó tőzsdeindexek a hét első napján, a piaci kommentárok szerint a befektetők kivárhattak a japán jegybank és az EKB közelgő kamatdöntései előtt. A Nikkei 0,2 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji részvényindex 0,7 százalékot erősödött. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 13 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Hétfőn az IMF világgazdaságra vonatkozó friss előrejelzéseit leszámítva nem érkezik majd kiemelt makroadat, azonban érdemes kiemelni, hogy az Egyesült Államokban Martin Luther King napja van, ezért a részvénypiacok hétfőn zárva tartanak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

A hét első napján nem érkezik fontos hazai makroadat. Hétfőn a Nemzetközi Valutaalap (IMF) frissíti a világgazdaságra vonatkozó előrejelzését, ezen kívül nem érkezik majd fontos makroadat a nap folyamán.

Hétfőn nem érkezik majd kiemelt vállalati gyorsjelentés.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Ralph Orlowski/Bloomberg via Getty Images

wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
moszkva_shutterstock-20170929
Frankfurti tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
scarlet lady_virgin