GettyImages-1194134338
Üzlet

Rejtélyes vírus ütötte fel a fejét, emberről emberre terjed

Portfolio
Kínai gyógyszercégek és maszkgyártók részvényei szálltak el ma reggel a kínai tőzsdén, miután a hétvége folyamán újabb 139 megbetegedésre derült fény a Kínából indult koronavírushoz kapcsolódóan és a hatóságok közölték, hogy nagy valószínűséggel emberről emberre terjed. Jónéhány részvény árfolyama limittel emelkedett ma.

Limittel, vagyis 10 százalékkal emelkedett ma reggel a kínai tőzsdén az egészségügyi vállalatok közül a Jiangsu Sihuan Bioengineering, a Shandong Lukang Pharmaceutical és a Shenzen Neptunus Bioengineering árfolyama, a maszkokat gyártó Tianjin Teda 9 százalékot, a Shanghai Dragon pedig 10 százalékot szárnyalt.

A járvány kitörésével kapcsolatos aggodalmak fokozódtak a hétvégi hírekre, miszerint az új koronavírushoz kapcsolódóan, amely Kínában ütötte fel a fejét, 139 új megbetegedést regisztráltak a már tudott 62 megbetegedésen felül, így a 200-at közelíti a betegek száma. Három olyan esetről tudnak (Pekingben, Shenzenben és Dél-Koreában), ami már a vírus megjelenésének helyén, Wuhan városán kívül történt, szombaton pedig a harmadik halálesetet is bejelentették a tüdőgyulladást okozó vírushoz kapcsolódóan.

A London Imperial College globális járványközpontjának elemzője múlt héten több mint 1700 főre becsülte a betegek számát Wuhan városában, de ezt a kínai hatóságok nem kommentálták - írja a Reuters.

A kínai egészségügyi bizottság közleménye szerint a szakértők álláspontja, hogy a helyzet kontrollálható és megelőzhető a baj. Hozzátették, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy emberről emberre terjed. A kérdés, hogy milyen gyorsan.

A koronavírusok voltak a felelősek például a SARS-járványért a 2000-es évek elején, ami 2002/2003 során mintegy 800 halálos áldozatot követelt, főleg Kínában és Hongkongban.

Címlapkép: Getty Images

koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Cimlap_Shell