GettyImages-1194760687
Üzlet

Több mint 100 dollármilliárdos gyűlik össze a héten

Portfolio
A héten milliárdosok, bankárok és politikusok szállnak meg egy kis svájci várost, Davost, hogy a Világgazdasági Fórum elnevezésű, évente megrendezésre kerülő eseményen a világ aktuális kérdéseiről és kihívásairól beszéljenek. Legalább 119 milliárdos vesz majd részt rajta, akik összesen mintegy 500 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkeznek – írja a Bloomberg.

 A világ 100 országából mintegy 2000 fő érkezik az Alpokban található festői svájci városkába, amit ilyenkor elárasztanak a magángépek és a 43 dollárért árult hot dogok. Az esemény mostanra a világ legfontosabb, a világ leggazdagabbjainak és politikusainak szóló networking-eseménye lett, és már közel fél évszázados múltra tekint vissza.

A davosi World Economic Forum az egyetlen olyan hely, ahol egyszerre lehet találkozni az országok vezetőivel, a vállalati szektor uraival és a globális véleményvezérekkel

– foglalta össze az orosz bányászati mágnás, Alisher Usmanov.

GettyImages-1194760657
Forrás: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

A legfontosbab idei témák között van idén például a fenntarthatóság és a vagyoni egyenlőtlenségek mérséklése. Sokan kritizálják az eseményt az exkluzivitása miatt és hogy pont a világ leggazdagabbjai beszélnek a vagyoni egyenlőtlenségekről, tavaly például nagy visszhangot váltott ki, amikor az egyik panelbeszélgető, egy holland történész, a jelen lévő milliárdosok szemére vetette a gazdagok adóelkerülési praktikáit. (A tudós LinkedIn-posztja szerint idén nem is hívták meg az eseményre.)

Az Alpokban megrendezett eseményen olyan nagy nevek vesznek részt, mint a Bridgewater Associates alapítója, Ray Dalio, a Blackstone Group elnöke, Steve Schwarzman, vagy a JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon.

A meghívottak listáján van Greta Thunberg, akit valószínűleg nagy figyelem övez majd, amikor a klímaváltozás elleni harc sikertelenségéről beszél majd.

Az Egyesült Államokból érkezik a legtöbb milliárdos az eseményre a Bloomberg adatai szerint, 33-an. Donald Trump is részt vesz egy csapattal, köztük Steven Mnuchin pénzügyminiszterrel és Wilbur Ross kereskedelmi miniszterrel. Indiából érkezik a második legtöbb milliárdos, 18-as, akik összesen 100 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkeznek. Az orosz milliárdosok a harmadik lenagyobb számban képviseltetik magukat, Oleg Deripaska és Viktor Vekselberg is a résztvevők között van, akiket tavaly az amerikai szankciók miatt tettek feketelistára a szervezők.

Címlapkép: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
cimlap_paksII
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Budapest