Tesla
Üzlet

Cáfolja a Tesla, hogy magától gyorsulnak az autóik

Portfolio
Múlt pénteken közölte az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet, hogy egy petíciót vizsgál, amely szerint a Tesla járművei indokolatlanul, a vezetők akarta ellenére gyorsulnak. Ha a petíciót elfogadják, akár félmillió Tesla jármű visszahívására is sor kerülhet. Az elektromosautó-gyártó tagadja a vádakat.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

Az amerikai közlekedésbiztonsági szervezetnél (NHTSA) egy petíciót nyújtottak be múlt pénteken, amelyben 127 fogyasztói panaszról írnak, melyek szerint a Tesla járművek maguktól gyorsulnak, valamint ezzel kapcsolatban 110 autóbalesetről és 52 sérülésről is szó esik.

A Tesla hétfőn reagált az állítólagos műszaki hibával kapcsolatos vádakra és tagadta, hogy a járművek maguktól gyorsulnának. A petíciót a Tesla szerint az egyik Tesla-részvényeket shortoló befektető, bizonyos Brian Sparks indította.

Az elmúlt néhány évben megtárgyaltuk az NHTSA-el a petícióban felvetett problémák többségét. Minden esetben, amikor vizsgálatokat végeztünk, az adatok azt bizonyították, hogy a járművek megfelelően működnek.

  - írta a Tesla egy blogbejegyzésben.

A Tesla árfolyam óriási ralizott az elmúlt időszakban, ami érthetően zavarja a Tesla ellen fogadó shortosokat, csak az elmúlt 3 hónapban megduplázódott az árfolyam, amelynek menetelése azonban megtorpanni látszik, múlt pénteken az árfolyam 0,6 százalékos eséssel zárt.

(Reuters)

Címlapkép: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Koronavírus