Harry, Meghan
Üzlet

Miből fog élni Harry herceg és Meghan Markle?

Portfolio
Harry Herceg és Meghan hercegnő nemrég jelentette be, hogy lemondanak királyi titulusukról, emellett a továbbiakban nem részesülnek királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban, továbbá visszafizetik a windsori kastély közelében található rezidenciájuk renoválására közpénzből fordított összeget is. De miből él majd Harry herceg és Meghan Markle? Összeszedtük a fontosabb kérdéseket és a lehetséges válaszokat is.

Mit jelent ez a titulusukra nézve?

Harry herceg marad és a hatodik helyen áll a trónöröklési sorrendben, de a pár a továbbiakban nem lesz dolgozó tagja brit monarchiának és nem használják többet az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólításokat, és immár szabadon nézhetnek jövedelemszerző tevékenység után a magánszektorban. Harry továbbá lemond tiszteletbeli katonai kinevezéseiről és a Nemzetközösség Ifjúsági Nagyköveti posztjáról is, a pár azonban megőrzi kapcsolatait a privát jótékonysági szervezetek hálózatával.

Ki fizet majd?

Harry és Meghan nem részesül tovább a monarchia finanszírozását szolgáló jövedelemben, a ’’Sovereign Grant’’ néven ismert forrást az ország kormányzata juttatja a monarchia számára, ami fedezi az udvar és annak utazási költségeit. A pár korábban elárulta, hogy a bevételük 5 százalékának megfelelő összeg származik ebből a forrásból, a fennmaradó bevétel pedig Károly herceg több száz éves magán-birtokából származik.

A trónörökös Károly herceg továbbra is kínál majd privát pénzügyi támogatást, bár ennek pontos részletei nem ismertek. Harry és Meghan visszafizeti a windsori kastély közvetlen közelében található rezidenciájuk, a Frogmore Cottage renoválására közpénzből fordított 2,4 millió fontot (több mint 940 millió forint). Királyi források szerint a pár bérleti díjat fizet majd az ingatlanra.

Hogyan keresnek majd pénzt?

A pár nem beszélt arról, hogy hogyan kívánják finanszírozni magukat a jövőben. Erzsébet brit királynő unokái közül néhányan dolgoznak, András herceg lányai, Beatrice és Eugenie üzleti és művészeti területen tevékenykedik.

Harry herceg tavaly arról beszélt, hogy összeállna az ismert amerikai televíziós személyiséggel, és Oprah Winfrey-vel közösen készítene dokumentumfilmet a mentális egészségről, az Apple streaming szolgáltatása számára.

A nemrég közzétett információk szerint Harry és Meghan a Disney Oroszlánkirályának tavalyi, londoni premierjén tűnt fel, és Harry herceg szerint a felesége szívesen vállal szinkronizálási feladatokat. Hat hónappal korábban a pár levédette a Sussex Royal és a Sussex Royal Foundation kifejezéseket, amelyeket könyvek, irodaszerek és ruhák mellett többek között jótékonysági kampányokhoz is felhasználhatnak majd.

Hol fognak élni?

A pár szerint megosztják majd idejüket az Egyesült Királyság és Észak-Amerika között, az Egyesült Királyságban töltött idejük alatt a windsori kastély közvetlen közelében található rezidenciájukat, a Frogmore Cottage-t használják majd. Meghan Los Angelesben született és Hollywoodban nőtt fel, a pár Kanadában élt a Suits tévésorozat forgatása alatt, és a tavaly év második felét is Kanadában töltötte.

Ki szavatol a pár biztonságáért?

Nem világos, hogy ki fizet majd a pár által igénybe vett biztonsági szolgáltatásokért, amelyek nagysága évente több millió font is lehet, a Buckingham-palota ezen megállapodások részleteit nem kívánta kommentálni.

Harry és Meghan személyes védelméről eddig a londoni rendőrség, ezáltal a brit adófizetők gondoskodtak, mivel már nem a királyi családnak dolgoznak, ami befolyásolhatja, hogy milyen közfinanszírozású biztonsági szolgálgatásokra jogosultak. A királyi védelem volt vezetője szerint a brit belügyminisztérium várhatóan továbbra is biztosít valamilyen rendőri védelmet a párnak, a kiemelkedő közszereplői státuszuk következtében.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Photo by Anwar Hussein/WireImage / Getty Images

EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
scarlet lady_virgin