GettyImages-1200050072
Üzlet

Újabb halálos áldozata van a rejtélyes új vírusnak és még egy országban megjelent

Portfolio
Már négy halálos áldozata van az új koronavírusnak és ma reggel a hatóságok bejelentették, hogy Ausztráliában is megjelent a vírus, egy Vuhanból érkező férfinél azonosították a fertőést. A hír hatására Ausztrália elkezdi ellenőrizni egyes Kínából érkező repülőjáratokat és felhívja a Vuhanba készülő lakosok figyelmét arra, hogy fontoják meg az utazást.

Négyre emelkedett Kínában az újonnan azonosított, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma - jelentették be kínai egészségügyi hatóságok kedden. A negyedik áldozat, egy 89 éves férfi a közép-kínai Vuhanban halt meg, ahonnan az első megbetegedéseket jelentették. 

Ugyancsak kedden ausztrál egészségügyi források bejelentették, hogy Brisbane-ben karantén alá helyeztek egy férfit, akin nem sokkal azután, hogy visszatért Vuhanból, a betegség tünetei jelentkeztek – írja az MTI. Ezt követően az ország egészségügyi hatósága biológiai biztonsági ellenőrzést rendelt el a Vuhanból Sydney-be érkező repülőgépek utasainál. Hetente 160 járat közlekedik Kínából Ausztráliába, ebből 3 járat Vuhan és Sydney között. Ausztrália népszerű célpontja a kínai turistáknak, tavaly több mint 1 millió kínai látogatott el az országba. Különös aggodalomra ad okot az, hogy a héten beköszönt Kínában a holdújév, ilyenkor pedig emberek százmilliói kelnek útra.

A kínai hatóságok mintegy 220 fertőzésről tudnak országszerte, ezen kívül még Thaiföldön, Japánban és Dél-Koreában, ma pdig Ausztráliában fedeztek fel megbetegedéseket.

Japánban egyelőre egy megbetegedést jelentettek, a fertőzött január közepén tért vissza a szigetországba Vuhanból. Az eddig nem ismert, tüdőgyulladást okozó koronavírus egy vuhani halpiacon jelenhetett meg először, majd cseppfertőzéssel továbbterjedt, és már azt is lehet tudni igen nagy valószínűséggel, hogy emberről emberre terjed.

Az ausztrál eset kapcsán megszólalt az ausztrál kormány főorvosa, aki szerint a lappangási idő akár egy hét is lehet és nem lehet teljes mértékben megakadályozni, hogy a betegség terjedni kezdjen az országban – írja a Reuters. 

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS), illetve a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) okozói is koronavírusok, de a vuhani egészségügyi hatóságok szerint a mostani megbetegedések esetében nem ezek valamelyikéről van szó.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli szakértői bizottsági ülést hív össze szerdára Genfben. Ez lesz hivatott megállapítani, hogy a koronavírus terjedése nemzetközi járványügyi vészhelyzetet jelent-e.

Címlapkép: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
cimlap_paksII
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Budapest