Tesla logo
Üzlet

Elképesztő szárnyalás: 100 milliárd dolláros cég lett a Tesla

Portfolio
A tőzsdén jegyzett amerikai autógyártók közül elsőként a Tesla piaci kapitalizációja lépte át a 100 milliárd dollárt tegnap a zárás utáni kereskedésben.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

A Tesla hihetetlen ralin van túl, a cég részvényárfolyama több mint duplájára emelkedett az elmúlt három hónapban és most újabb történelmi jelentőségű ponthoz ért Elon Musk cége, hiszen a vállalat a tőzsdén jegyzett amerikai autógyártók közül elsőként érte el a 100 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

A vágta mögött több tényező is áll, októberben meglepetést okozott, hogy nyereséges negyedévről számolt be a vállalat, valamint tavaly a várakozásokat felülmúlva, mintegy 367 500 elektromos autót értékesített a cég, továbbá ősszel elindult a termelés a Tesla sanghaji gigagyárában és az első autókat is átadták már az év végén.

A tegnapi 7,2 százalékos emelkedés mögött elsősorban a New Street Research célár emelése állt, hiszen a cég 530 dollárról 800 dollárra emelte meg az elektromosautó-gyártó célárát. A cég részvényárfolyama egyébként 4,8 százalékos pluszban várja a tengerentúli tőzsdék nyitását.

(Reuters)

Címlapkép: Daniel Reinhardt/picture alliance via Getty Images

Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Koronavírus