Mercedes-benz
Üzlet

Feleződhetett a Daimler tavalyi eredménye

Portfolio
Hiába vezeti a Mercedes-Benz a prémum autómárkák értékesítési versenyét globális szinten, a Daimler csoport ismét profit warningot tett közzé, amely szerint a tavalyi üzemi eredménye várhatóan a felére csökkenhetett a korábbi évhez képest, az árfolyam eséssel reagált.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

Nagymértékű visszaesést produkált a Daimler eredménye, a német autógyártó már a harmadik 2019-es profit warningját tette közzé ma. A cég a visszaesést a dízelbotránnyal kapcsolatos költségekkel, és az elektromosautó-gyártás beindításának költségével és termelési problémákkal indokolta.

A Daimler közölte, hogy a cég 2019-es üzemi eredménye várhatóan 5,6 milliárd euróra esik vissza, a 2018-as 11,1 milliárd euróról, tehát nagyságrendileg megfeleződött a vállalat adózás és kamatfizetés előtti eredménye.

Az előzetes jelentés egyébként nem tartalmazza azt az 1,1-1,5 milliárd eurós sávba eső költséget, amelyet a dízelbotránnyal kapcsolatos kormányzati és bírósági eljárások jelentenek. A cég a hivatalos éves jelentését február 11-én fogja közzétenni.

A gyenge számokat egyébként érdemes kontrasztba állítani a ténnyel, hogy a Mercedes-Benz márka szinten 9. éve zsinórban növelni tudta az eladásait, valamint 2019-ben a legtöbb eladást generáló prémium autómárka volt.

A Daimler részvényárfolyama a profit warningra 1,9 százalékos eséssel reagált.

(Reuters)

Címlapkép: Sergei Karpukhin\TASS via Getty Images

Koronavírus
Koronavírus
OTP
koronavírus coronavirus virus
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Koronavírus