GettyImages-1156317815
Üzlet

Kiderült, hogy ki törhette fel a világ leggazdagabb emberének telefonját

Portfolio
A szaúdiak törhették fel Jeff Bezos telefonját – írja a Reuters az Egyesült Nemzetek Szervezetétől származó információkra hivatkozva. Állítólag a cél az volt, hogy a Bezos tulajdonában lévő Washington Postra nyomást gyakoroljanak, amellyel akkor romlott meg a viszonyuk a szaúdiaknak, amikor az amerikai lap Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásáról tudósított.

A Reuters értesülései szerint elegendő információ áll rendelkezésre azt feltételezni, hogy a szaúdiak hackelték meg Jeff Bezos telefonját. Szakértők szerint bár nem megdönthetetlenek a bizonyítékok, elegendőek ahhoz, hogy egy komolyabb vizsgálat induljon.

A feltételezések szerint egy, a szaúdi koronaherceghez, Mohamed bin Szalmánhoz tartozó WhatsApp-fiókról érkezett videó az Amazon alapítójának telefonjára, aminek segítségével feltörték a készüléket 2018 közepén. Ezt követően nagy mennyiségű adatot szereztek meg róla, többek között olyan üzeneteket, amelyek azt bizonyítják, hogy Jeff Bezos egy egykori tévés személyiséggel, Lauren Sanchezzel randizgat.

Ezt nem sokkal később egy bulvárlap, a National Enquirer megszellőztette, nagyjából egyidőben azzal, hogy az egész világ megdöbbenésére Mackenzie és Jeff Bezos bejelentette a válását 25 évnyi házasság után. A válás bejelentését követően Jeff Bezos azt állította, hogy a bulvárlap tulajdonosa, David Pecker, aki Donald Trump nagy támogatója, megzsarolta azzal, hogy intim képeket tesz közzé róla és új barátnőjéről, mindezt politikai indíttatásból.

A világ leggazdagabb embere és Szaúd-Arábia között akkor romlott meg a viszony, amikor Bezos lapja, a Washington Post tudósítani kezdett Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásáról. A szaúdi újságíró a Washington Post kolumnistája is volt.

Szaúd-Arábia amerikai nagykövetsége a Twitteren közzétett posztjában reagált a hírekre. tagadja a vádakat, szerintük abszurd feltételezés, hogy a szaúdiak állnának Bezos telefonjának feltörése mögött.

(Reuters)

Címlapkép: Simon Stacpoole/Offside/Getty Images

Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Koronavírus