Frankfurti tőzsde
Üzlet

Visszapattant a Mol, nagyot emelkedett az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek szerdán, míg a DAX új történelmi csúcsra kapaszkodott ma délelőtt. A magyar tőzsde is emelkedéssel zárta a hét harmadik napját, a blue chipek a Mol és az OTP teljesített a legjobban.

Visszapattant a Mol, nagyot emelkedett az OTP

Emelkedéssel zárta a hét harmadik napját a magyar tőzsde, a BUX 465 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,5 százalékos erősödés után 14 550 forinton zárt, a Mol 1,8 százalékos emelkedést követően 2 748 forinton zárta a szerdai kereskedést. A Magyar Telekom 0,7 százalékkal került feljebb, a telekomcég papírjai 461 forinton vettek búcsút a hét harmadik napjától. A Richter 0,1 százalékos esés után 6695 forinton zárt.

Felfelé kapaszkodnak a tengerentúli tőzsdék

Mérsékelt eséssel zárták a keddi kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a hangulatra a kínai koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmak vetettek árnyékot. A tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait az IBM, a társaság nagy meglepetésre bevételnövekedésről számolt be, az IBM 3,5 százalékkal került feljebb a mai piacnyitás után. Tegnap jelentett a Netflix is, a cég erős negyedéves számokat közölt, de nem jó hír, hogy a kilátásokkal kapcsolatban aggodalmainak adott hangot a menedzsment, a Netflix 2,9 százalékkal került ma lejjebb.

A Johnson&Johnson a mai piacnyitás előtt tette közzé gyorsjelentését, a társaság bevétele 1,7 százalékkal 20,75 milliárd dollárra nőtt, ami elmaradt a 20,80 milliárd dolláros elemzői várakozásoktól. A társaság egy részvényre eső tisztított eredménye 1,88 dollár lett, ami felülmúlta a Reuters elemzői várakozását. A Johnson&Johnson 1,7 százalékkal került lejjebb ma délután. A szerdai piacnyitástól távolodva a Dow 0,3 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,3 százalékkal emelkedett, miután a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része valószínűleg abban reménykedett, hogy a bejelentett kínai intézkedések elegendőnek bizonyulnak a koronavírus-járvány további terjedésének lassítására.

Felpattant a Mol

A szerdai kereskedés második felére ráfordulva felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek, a CAC40 előző napi záróértéke közelében jár, míg a milánói tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb. A DAX délelőtt új történelmi csúcsra emelkedett, majd a német részvényindex ezt követően kissé eltávolodott az új csúcsától, a DAX 0,1 százalékkal került ma feljebb.

A régiós részvényindexek vegyesen teljesítenek, a lengyel tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 0,4 százalékot esett. A hazai részvényindex emelkedik, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 184 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül egyedül a Richter esik, a gyógyszergyártó részvényei 0,5 százalékkal kerültek lejjebb. Az OTP 0,8 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb, a Mol felpattant ma, az árfolyam 1,8 százalékos pluszban is járt, majd a kezdeti lendület kissé mérséklődött, a Mol 0,8 százalékkal került ma feljebb. Érdemes megemlíteni, hogy a Mol kedden a 2 800 forint közelében található támasz letörése után esett nagyot.

Jól indul a jelentési szezon a technológiai vállalatoknál

Megkezdődött a negyedéves gyorsjelentési szezon a technológia szektorban, tegnap, az amerikai tőzsdék zárása után az IBM és a Netflix tette közzé számait. Az IBM árfolyama közel 4 százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedésben, miután a vállalat nagy meglepetésre bevételnövekedésről számolt be. A Netflix árfolyama kisebb mértékben, de szintén emelkedett, miután erős negyedéves számokat közölt, de nem jó hír, hogy a kilátásokkal kapcsolatban aggodalmainak adott hangot a menedzsment.

Tovább a cikkhez

Új történelmi csúcsra kapaszkodott a német tőzsde

A tengerentúli tőzsdék mérsékelt esését követően az irányadó ázsiai részvényindexek erősödtek szerdán, a Nikkei 0,7 százalékos emelkedése mellett a hongkongi börze 1,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji tőzsde 0,3 százalékot emelkedett. Európában is emelkedéssel indult a hét harmadik napja, a milánói tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a brit FTSE100 0,2 százalékkal került feljebb, míg a német tőzsde 13 616 pontnál új történelmi csúcsra emelkedett, a lendület ezt követően kissé alábbhagyott és a DAX 0,3 százalékkal került ma feljebb. Bár a Kínában négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma és vírus az Egyesült Államokban is megjelent, a befektetők úgy tűnik nem aggódnak a szerdai kereskedés első felében.

Újabb bankot vehet Romániában az OTP

Újabb bankot vehet Romániában az OTP – írja a Világgazdaság egy román hírportál értesüléseire hivatkozva. Állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a török Garantival a román leányának eladásáról. Viszont ha nem sikerül (felvásárlásokkal) érdemi növekedést elérni a román piacon, akkor az OTP rákényszerülhet, hogy megváljon a helyi érdekeltségétől.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt erősödéssel indult a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a magyar tőzsdén, a BUX 131 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb. Az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett a Richter 0,1 százalékkal került feljebb, a kedden nagyot eső Mol 0,7 százalékot emelkedett ma reggel, míg a Magyar Telekom egyelőre stagnál.  

Emelkedéssel indulhat a hét harmadik napja az európai tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Pénteken új történelmi csúcsokon zártak a tengerentúli tőzsdék, hétfőn pedig Martin Luther King napja miatt nem volt kereskedés az amerikai részvénypiacokon. Kedden a megszokott menetrend szerint folytatódott a kereskedés, majd az amerikai börzék végül mérsékelt eséssel zárták a hét második napját, miután a piaci kommentárok szerint a befektetőket a kínai koronavírus terjedése aggasztotta, a vírus az Egyesült Államokban is megjelent, amit az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ is megerősített. Kedden a légitársaságok részvényei mellett a jelentősebb kínai kitettséggel rendelkező szálloda- és kaszinó működtető cégek papírjai is igen rosszul teljesítettek. A Dow végül 152 pontos esést követően 0,5 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,3 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a hét második napját. 

Eséssel zárta a hét második napját a magyar tőzsde, a BUX 339 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,1 százalékos emelkedés után 14 320 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 6 700 forinton zártak. A Magyar Telekom 0,3 százalékos esést követően 458 forinton zárt, míg a Mol jelentős, 3,6 százalékos esés után 2 700 forinton fejezte be a keddi kereskedést.

Mik az előjelek mára?

Emelkednek az ázsiai tőzsdék szerdán, miután a piaci kommentárok szerint a kínai hatóságok koronavírussal kapcsolatos őszintesége és intézkedései megnyugtathatta a befektetők egy részét. A Nikkei 0,7 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,2 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 65 pontos plusza 0,5 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hét harmadik napján nem érkezik majd kiemelt, piacmozgató makroadat, a befektetők a folytatódó tengerentúli vállalati gyorsjelentési szezon eredményei mellett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírekre figyelnek majd, miután Kínában négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte, míg vírus az Egyesült Államokban is megjelent.

Mire érdemes ma figyelni?

Várhatóan szerda délelőtt publikálja a költségvetés 2019-es részletes beszámolóját a Pénzügyminisztérium. A hét harmadik napján sem az eurozónából, sem az Egyesült Államokból nem érkezik kiemelt, piacmozgató adat.

Szerdán teszi közzé gyorsjelentését a Johnson&Johnson.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT