GettyImages-1194759391
Üzlet

20 ezer háztartás ellátására alkalmas naperőmű épül Kabán

Portfolio
Magyarországi megújuló portfóliójának legnagyobb elemét kezdte el építeni Kabán a MET Csoport: a Kabai Solar Park közel 70 hektáron – 43 megawatt beépített teljesítménnyel – várhatóan már az idén megkezdi kereskedelmi termelését, és több mint 20 ezer háztartást lát majd el energiával. A közel 40 millió eurós beruházást a tulajdonos részben kereskedelmi banki projektfinanszírozás bevonásával valósítja meg.

A MET Csoport tulajdonában lévő MET Kabai Solar Park Kft. beruházása az egykori kabai cukorgyárhoz tartozó, évek óta kihasználatlan gazdasági területen épül meg. A legújabb technológiákat alkalmazó naperőmű várható élettartama legalább 25 év. A Kabai Solar Park a tervek szerint 2020 végén kezdheti meg kereskedelmi üzemét 70 hektáron, ahol összesen több mint 97 ezer napelempanel kap majd helyet.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy alig egy évvel az első naperőművünk üzembehelyezése után elindíthatjuk a következő, az előzőnél több mint kétszer nagyobb kapacitású szolár beruházásunkat. Emellett folyamatosan keressük továbbra is azokat a területeket, amelyek már nem hasznosak egyéb ipari tevékenységhez, így egy energetikai fejlesztés révén kölcsönös értékteremtést biztosíthatnak a feleknek. A kabai terület ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel

– mondta Molnár Gábor, a Kabai Solar Park ügyvezetője, a MET Asset Management megújulókért felelős üzletfejlesztési vezetője.

A fejlődés a legfontosabb célkitűzés minden település számára. Kaba büszkén ad otthont a MET Csoport újabb megújuló beruházásának, amely azonnali stabil bevételi forrás a városunknak és így hozzájárul további fejlesztések megvalósításához is

– emelte ki Szegi Emma, Kaba polgármestere.

Magyarországon a cél nagyságrendileg 100 megawattot meghaladó beépített teljesítményű napelempark létesítése, amelyből a Dunai Solar Park és a Kabai Solar Park összesen már több, mint 60 megawatt kapacitást tesz ki. A MET Csoportnak jelentős ambíciói vannak a megújuló energiatermelés terén a kelet-közép-európai térségben, de emellett – a diverzifikált energiaellátás biztosítása érdekében – a hagyományos eszközöket is értékes befektetési célpontnak tekinti. Az ország határain túlmenve a MET célja az, hogy a régióban egy földrajzilag és technológiailag is kellően diverzifikált, több száz megawatt beépített teljesítményű megújuló eszközportfoliót alakítson ki. Ennek megfelelően az itthoni projektek mellett aktívan dolgoznak többek között Szerbiában, Horvátországban és Romániában is.

Címlapkép: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
nyse tőzsde usa részvény