Bemutatjuk a multimilliárdos nagymamát, akinek a Nutellát köszönheted
Üzlet

Megérte feltalálni a Nutellát: 714 millió dollárral gazdagodik Olaszország leggazdagabb családja

Portfolio
642 millió eurós, azaz mintegy 714 millió dolláros osztalékra számíthat Olaszország leggazdagabb családja, a Ferrero dinasztia, köszönhetően annak, hogy nagyon jól ment az édességgyártó cégnek – számol be a hírről a Bloomberg.

A Ferrero hivatalos számai szerint az augusztus végével záruló pénzügyi évben 928,6 millió eurós profitot termelt, ami az előző 12 havi számokhoz képest 25%-os emelkedés.

A Bloomberg Billionaires Index számai szerint az ebből a profitból származó osztaléknak köszönheti a Ferrero-klán, hogy a világ 25. leggazdagabb családjának számít. Az elmúlt évtizedben a család a cégből több mint 2 milliárd eurós osztalékot tudott felvenni.

A Ferrero-család vagyonát a monacói Fedesa bizalmi vagyonkezelő kezeli, a cég széles körű befektetési palettával bír, a részvényektől, a magán- és kockázatitőkén át a hedge fundokig. A Ferrero cég egy olasz családi vállalkozásból nőtte ki magát a világ egyik legnagyobb édességgyártójává, külföldi üzleteit a második világháború után nyitotta meg. A vállalat két meghatározó márkáját, a Nutellát és a Kindert 1960-ban vezették be.

A Ferrero profitja 2008 óta több mint duplájára nőtt. A cég az utóbbi időben jelentősebb költésekbe kezdett, hogy erősítse amerikai jelenlétét: 2018-ban megvette a Nestle amerikai édesség üzletágát közel 3 milliárd dollárért, valamint a Kellogg süteményes és édességüzletágának egy részét 1,3 milliárdért.

A cégcsoportot ma 32,4 milliárd dollárra értékeli a Bloomberg index, a vállalat családi tulajdonban van, de azt pontosan nem tudni, hogy ki milyen részesedéssel bír benne.

Címlapkép: Shutterstock

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
BÉT