koronavírus tőzsde
Üzlet

A kínai vírus hatásától félnek a befektetők

Portfolio
Mindhárom vezető amerikai részvénypiaci index veszített értékéből a pénteki kereskedésben, a kínai vírus körüli hírek tartják lázban a befektetőket továbbra is.

Nyomás alatt

Az egész pénteki kereskedésben eladói nyomás alatt voltak a tengerentúli piacok. A Dow Jones végül 0,58%-os, az S&P 500 0,9%-os mínuszban fejezte be a napot, a Nasdaq 0,93%-ot esett. Az Egyesült Államokban a második kínai koronavírussal fertőzött embert azonosították, közben a kínai hatóságok korlátozásokkal és lezárásokkal igyekeznek felvenni a küzdelmet az új vírussal szemben. A befektetőket pedig közben egyre jobban nyugtalanítja a vírus terjedése, az esetleges globális utazási és kereskedelmi károk miatt.

Nem kímélik az amerikai tőzsdéket

Nem jó a hangulat a tengerentúli tőzsdéken. A Dow Jones 0,9%-ot, az S&P 500 index 1,08%-ot esett, míg a Nasdaq 1,16%-kal került lejjebb. Rég láttunk az amerikai részvénypiacokon ekkora mínuszokat, legutóbb októberben veszítettek ekkorát napon belül az indexek.

A befektetői hangulatot pénteken is alapvetően a koronavírussal kapcsolatos hírek határozták meg. A legfrissebb hírek szerint az Egyesült Államokban újabb feltételezett koronavírusos fertőzéses esetet vizsgálnak, a pénteken azonosított, második bizonyított fertőzést egy hatvanas éveiben járó chicagói nőnél állapították meg pénteken reggel. 

Címlapkép forrása: Carl Court/Getty Images

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT