makaokaszino
Üzlet

A kaszinók is szenvednek a koronavírustól

Portfolio
A világ egyik legfontosabb kaszinóvárosát is veszélybe sodorhatja az új kínai koronavírus – írja a Bloomberg friss adatok alapján, amik azt mutatják, hogy jelentősen visszaesett a városban a turisták száma. Ez nem meglepő annak fényében, hogy a járványok idején az emberek hajlamosak elhalasztani az utazásaikat és szórakozóhelyekre, éttermekbe sem olyan szívesen járnak.

Jóval kevesebben látogatták most hétvégén Kína legnépszerűbb kaszinóvárosát, Makaót, mint tavaly ilyenkor – derül ki a turisztikai hivatal friss adataiból. Vasárnap 80 százalékkal zuhant az egy évvel ezelőtti szinthez képest a városba látogatók száma, a kínai holdújév ünnepének első három napján pedig 66 százalékos volt a csökkenés.

A szórakoztatóipartól nagyban függő kínai város helyzetén nem segít az sem, hogy Kína korlátozásokat vezetett be, például leállította a csoportos utakat annak érdekében, hogy megfékezzék a Vuhanból kiindult új koronavírus terjedését. Bár az iskolaszünetet meghosszabbították Makaóban, a kaszinók bezárását nem rendelte el a város.

Makaó kaszinói a leggyengébb évüket zárták 2015 óta és a város gazdasága nagyban a szerencsejátékra épül. A kaszinókat működtető vállalatok, mint a Wynn Macau részvényei 13 százalékot zuhantak múlt héten a hongkongi tőzsdén, a Sands China árfolyama pedig több mint 8 százalékot esett.

A Wynn Macau árfolyamának alakulása

Nem csak a kaszinók, de minden szórakoztatóipari egységnél a látogatók számának csökkenése tapasztalható, például a moziknál. Több kínai moziüzemeltető leállította néhány napra a szolgáltatását. A kínai holdújév ünnepének első három napján mindössze 6,1 millió jüant tettek ki a jegyértékesítések, szemben az előző év 2,3 milliárd jüanos értékével.  

Címlapkép:Paul Yeung/Bloomberg via Getty Images

EU csucs koltsegvetes Charles Michel Emmanuel Macron Antonio Costa
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
koronavírus vuhan kína járvány
koronavírus maszk ruha
scarlet lady_virgin
moszkva_shutterstock-20170929
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
scarlet lady_virgin