Tesla logo
Üzlet

Elon Musk megnyugtatta az európai gigagyár ellen tiltakozókat

Portfolio
Elon Musk szombaton igyekezett eloszlatni az aggodalmakat a Tesla németországi gigagyárának építésével kapcsolatban, a cég vezére szerint a gyár kevesebb vizet fog felhasználni, mint az előzetes tervezési dokumentumban becsült mennyiség.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

A Tesla tavaly novemberben jelentette be, hogy megépíti első európai autógyárát Grünheidében, Brandenburg tartományban, amely a tervek szerint 2021. februárra fog elkészülni. Politikusok, szakszervezetek és ipari csoportok örömmel fogadták az elektromosautó-gyártót, mondván, hogy munkahelyeket fog teremteni a térségben, ám a környezetvédelmi csoportok aggodalmukat fejezték ki, a helyiek tüntetésbe kezdtek, valamint egy brandenburgi vízszövetség figyelmeztetett az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés lehetséges komoly problémáira.

A Tesla a tervezési dokumentumokban közölte, hogy óránként 372 köbméter vízre lesz szüksége a nyilvános ivóvízhálózatból, ami a hónap elején kiváltotta a helyi lakosok tüntetését.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk igyekezett enyhíteni az elektromosautó-gyártó Németországban tervezett gyárával kapcsolatos környezetvédelmi aggályokat szombaton, mondván, hogy az üzem kevesebb vizet fog felhasználni, mint ahogy eredetileg becsülték.

Úgy tűnik, hogy tisztáznunk kell néhány dolgot! A Tesla nem fog napi rendszerességgel ilyen sok vizet felhasználni. Ez valószínűleg ritka eset, ami a vízfelhasználás csúcsát jelenti, de ez nem lesz mindennapos esemény.

- írta Musk szombaton a Twitteren.

Egy másik környezetvédelmi kérdésben Musk azt tweetelte, hogy a Tesla által Berlin szélén vásárolt ingatlan erdejének csak egy kis részét vágják ki a tervezett gyár építéséhez, valamint az is hozzátette, hogy a terület nem egy természetes erdő.

A Tesla elképesztő ralin van túl az elmúlt időszakban, három hónap alatt megduplázódott a cég részvényárfolyama, múlt pénteken profitrealizálás történhetett, árfolyam pénteken 1,2 százalékkal került lejjebb.

(Reuters)

Címlapkép: Justin Sullivan/Getty Images

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Budapest