Koronavirus
Üzlet

Tombol a koronavírus, terjed az otthoni munkavégzés

Portfolio
Több, Kínában működő vállalat is arra kérte a munkavállalókat, hogy otthonról végezzék a munkájukat, hogy a megakadályozzák a koronavírus terjedését, amely már a világ számos pontján felütötte a fejét.

Kezd az egész világra átterjedni a gyilkos koronavírus, jelenleg legalább 80 koronavírus által okozott halálesetről tudni Kínában, valamint közel 3000 megbetegedésről szerte a világon. A kínai vállalatok azt tanácsolták az alkalmazottaknak, hogy inkább otthonról dolgozzanak, annak érdekében, hogy megkíséreljék lassítani a halálos koronavírus terjedését, a vállalkozások emellett hosszabb szabadságot kínálnak a munkavállalóknak, valamint arra szólítják fel a vírus által leginkább érintett területekről visszatérő alkalmazottakat, hogy maradjanak távol a munkahelyüktől.

  • A Bytedance, amely a TikTok videómegosztó platformot jegyzi, valamint a kínai gaming óriás, a Tencent is arra kérte az alkalmazottakat, hogy otthonról dolgozzanak.
  • A Haidilao hotpot étteremlánc péntekig bezárta irodáit Kínában.
  • Vasárnap Szucsou városának kormánya azt közölte, hogy az ott működő vállalkozások legalább február 8-ig zárva tartanak. Szucsou egy gyártóközpont Kelet-Kínában, ahol nagy gyógyszeripari és technológiai üzleti park található.
  • Az UBS svájci bankcsoport és a Country Garden ingatlanfejlesztő utasította a Vuhan városából vagy Hubei tartományból visszatérő alkalmazottakat, hogy otthon karanténozzák magukat.

A globális piacokat is egyre növekvő befektetői aggodalmak sújtják, a befektetők szerint az influenza-szerű vírus terjedésének megállítására irányuló intézkedések negatív hatással lesznek a globális gazdaságra.

  • A hongkongi tőzsde a fertőzés továbbterjedésének kockázatával kapcsolatos aggodalmak miatt szerdán nem tartotta meg a Holdújév első kereskedési napjára tervezett ünnepséget.
  • Tokióban a japán Nikkei 225 index 1,7 százalékot esett, miután a kínai kormány ezen a hétvégén bejelentette, hogy megnöveli a Holdújév miatti munkaszüneti napok számát.
  • A sanghaji, a szencseni és a hongkongi tőzsdék február 2-ig zárva tartanak.
  • A nyersanyagpiacokon az olajtól a rézig minden nyersanyag ára esik, mivel a befektetők szerint a globális kereslet csökkenni fog egészen addig, amíg a kínai városok lezárás alatt maradnak, az olaj ára 3,5 százalékot esett ma.

A kínai tőzsdék múlt hét óta zárva tartanak, a japán Nikkei ma 1,7 százalékkal került lejjebb.

(BBC)

Címlapkép: Hitoshi Yamada/NurPhoto via Getty Images

koronavírus coronavirus virus
Koronavírus
szentendrei hév megálló
építőipar 2020 konferencia
vonatvasutmagyarshutter-20170719
GraphisoftPark
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Koronavírus