cimlap_alteo_0128
Üzlet

Idő előtt törlesztené hiteleit az Alteo

Portfolio
Egy milliárd forintot meghaladó, idén lejáró sajátkötvény visszavásárlására adott megbízást az Alteo, mellyel a tőketörlesztési határidő előtt visszafizetésre kerülhet a 2020-ban lejáró kötvények közel 50 százaléka. Az árfolyam még a hír publikálása előtt nagyot esett, azonban később visszahúzták.

Az Alteo saját kibocsátású értékpapírjaira vonatkozó vételi megbízást tett az OTP-nek, mely a társaság tranzakcióban közreműködő partnere. – olvasható a BÉT-en a cég közleményében.

Az Alteo a mai napon 100.000 db saját kibocsátású Alteo 2020/I elnevezésű kötvény visszavásárlására adott vételi megbízást a névérték 103,5%-ának (azaz 10.350,- Ft-nak) megfelelő árfolyamon. A megbízás 2020.02.03. 17:00- ig él. A tranzakció összege így egymilliárd 35 millió forint lehet, amennyiben a kötvénytulajdonosok ilyen áron megválnának értékpapírjaiktól. A kötvény egyébként 2020 szeptember 30-án járna le, és összességében 215 000 darabot bocsátottak ki belőle, tehát úgy tűnik, rövid távon pénzbőség uralkodhat a vállalatnál.

A frissen a Növekedési Kötvényprogram (NKP) keretén belül pénzhez jutott vállalatnak aligha lenne probléma a fentebbi kötvények törlesztése, ugyanis egyik célja volt a hitelportfolió futamidejének kitolása, mellyel a források visszafizetésének határideje sokkal jobban illeszkedik a projektek megtérülési idejéhez.

A grafikonra tekintve megállapíthatjuk, hogy nem szokványos dolgokat művelt a mai napon az árfolyam, jelenleg az időarányos forgalom duplája figyelhető meg a papírban, és napközben egészen 850-ig visszalökték az árfolyamot egy relatíve nagyobb eladási ügylet segítségével, azonban utána ismét 870 forint fölé húzták vissza, erről árulkodik a nagy lefele mutató kanóc. Mint azt korábban írtuk, lassan ideje egy kisebb korrekciónak jönnie az árfolyamban, éves szinten több mint 30 százalékot emelkedett a papír.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
nyse tőzsde usa részvény