GettyImages-1157668568
Üzlet

Újabb dolgot talált a Wizz Air, amivel pénzt szedhet be az utasoktól

Portfolio
Új szolgáltatást vezetett be a Wizz Air, az úgynevezett „automatikus utasfelvétel” lehetővé teszi, hogy az utasok 50 órával az indulás előtt automatikusan megkapják beszállókártyáikat. Az innováció elsősorban azoknak szól, akik a foglalás után már nem kívánnak a beszállókártyákkal foglalkozni és ezért fizetni is hajlandók.

A szolgáltatást megvásárló utasoknak a foglalási rendszer magától – az utazó helyett – elvégzi az utasfelvételt 50 órával az indulás előtt, lefoglalja számukra az előre kiválasztott vagy véletlenszerűen kiosztott üléseket, majd elküldi email-címükre a beszállókártyákat.

Az automatikus utasfelvétel ára utasonként és járatonként 1,5 eurótól indul - derül ki a cég közleményéből.

A Wizz Airnél a jegyen felüli szolgáltatások bevétele gyorsan növekvő szegmens, már több mint 40 százalékos súlyt képvisel az összbevételben. A folyó, március végén záruló pénzügyi évre 1,36 milliárd eurós bevételt jósolnak ebből a forrásból az elemzők, ami 43 százalékkal magasabb az előző évinél.

A bevételek növekedését pedig eredményszintre is át tudja vinni a diszkont légitársaság, a 2020 március végén záruló pénzügyi évre EBITDAR szintjén 12 százalékos, a működési eredmény tekintetében 39 százalékos, az egy részvényre jutó eredményre pedig 33 százalékos növekedést várnak az elemzők a Thomson Reuters konszenzusa szerint.

A Wizz Air árfolyama az év elején történelmi csúcsokat döntögetett, amit az is segített, hogy a nagy versenytárs, a Ryanair két héttel ezelőtt optimista kilátásokat fogalmazott meg és megemelte az idei évre vonatkozó profitvárakozását. A koronavírus miatt kissé megütötték a légiközlekedési szektort az elmúlt egy hétben, a Wizz Air árfolyama azonban még így is közel 5 százalékos pluszban van idén.

A Wizz Air árfolyamának alakulása

Címlapkép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

embere_frankfurt_reptér_getty_stock
Ray Dalio
koronvavirus
koronavirus kina villamosszeomlas gazdasag novekedes
wall_street_shutterstock_1089431897-20180518
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus