Előfizetői tartalom

Nagyon le van maradva Magyarország a zöldenergia felhasználásában

Portfolio
Az Eurostat elemzése szerint 2018-ban a megújuló energiaforrások részesedése a teljes felhasználásban Magyarországon 12,5 százalék volt a 18 százalékos EU-s átlaggal szemben. A legrosszabban a villamosenergia-termelésben szerepeltünk az arányokat tekintve, azonban nem volt ez mindig így, ugyanis 2011 és 2013 között még az Uniós átlagnál is előrébb jártunk a megújuló energiák felhasználásában.

2050-re az európai kontinens válhat először klímasemlegessé, mely alapvetően az Európai Zöld Megállapodás (European Green Deal) célkitűzése. A megújulóenergia felhasználásának rengeteg előnye van, egyrészt csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, másrészt diverzifikálja az adott ország energiaellátását, és egyben függetleníti a fosszilis olaj- és gáznagyhatalmaktól....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés