FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Felpattant a Mol, emelkedéssel zárt a BUX

Portfolio
A múlthét pénteki nagy esést gyakorlatilag ledolgozták a részvényindexek, főleg a mai emelkedés igazán markáns, hiszen az összes irányadó európai részvényindex pluszban van. A magyar tőzsde erősödéssel zárta a napot, a blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban.

Emelkedéssel zárt a BUX

Felpattantak ma világ tőzsdéi annak ellenére, hogy az emberiség még nem találta meg a koronavírus ellenszerét, a befektetők azonban mégsem a vírus terjedése miatt aggódnak, a hangulat kifejezetten jó, az irányadó indexek szerte a világon emelkednek ma. Az európai színtéren a DAX és a CAC 1,6 százalékkal került feljebb. Az amerikai részvényindexek is felpattantak, a Dow és az S&P 500 is 1,5 százalék körüli emelkedést mutat.

A magyar tőzsde sem maradt ma ki a jó nemzetközi hangulatból, a BUX 1 százalékos emelkedés mellett, 474 ponttal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkedtek, a Mol 1,9 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom előző napi záróértékén fejezte be a kereskedést, a Richter 0,7 százalékot erősödött, az OTP 1,2 százalékkal került feljebb. A legjobban teljesítő hazai részvények a CIG Pannónia és a Cyberg volt, mindkét cég papírjai 9,7 százalékot emelkedtek. A leggyengébben teljesítő hazai papír az Kartonpack papírja volt, ami 5,6 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés BUX indexszel az Alfa Traderen! Start

Érkezett egy jó hír a Molnak

A Mol tegnap publikálta az operációja szempontjából fontosabb számait januárra vonatkozóan, melyről röviden már beszámoltunk. A kőolaj árfolyamának csökkenése egyértelműen negatívan befolyásolja a kutatás-termelés divízió eredményét, ez elég könnyen belátható. A finomítói és petrolkémiai árrések mozgatórugói azonban már sokkal komplexebbek, de mindkét terület árrései javulni tudtak a gyenge decemberi értékeket követően.

Tovább a cikkhez

Nem akar kifogyni az üzemanyag a Tesla rakétából

Hétfőn közel 20 százalékkal került feljebb a Tesla árfolyama, az elképesztő emelkedést a cég egyik beszállítójának jelentése indikálta, miután a Panasonic közölte, hogy először sikerült profitot elérnie a két cég közös akkumulátorgyártó projektjével, emellett az egyik elemzőház 7000 dolláros célárat határozott meg a cégre, 2024-re.

Ma a nyitás után tovább szárnyalt a Tesla, hiszen 20,4 százalékos pluszban is járt az elektromosautó-gyártó árfolyama, ami a piaci kommentárok szerint a társaság ellen fogadó shortosok pozíciójának fedezése miatti részvény vásárlásoknak köszönhető.

Eddig tartott a visszaesés? Felpattantak az amerikai tőzsdék

Határozott pluszokkal nyitottak a tengerentúli tőzsdék, a múlt pénteki nagy esés után úgy tűnik, hogy a befektetők a koronavírus terjedése miatti aggodalmak helyett inkább a vállalati gyorsjelentésekre koncentrálnak, ennek tudható be, hogy a Dow a nyitás után 1,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 1,2 százalékot erősödött.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start

Nem akar elfogyni a Mol lendülete

Nem akar alábbhagyni a Mol mai lendülete, az olajcég tegnap a piaczárás után tette közzé finomítói marzsait és petrolkémiai árréseit, az erősödést részben ez, részben az olajár emelkedése magyarázhatja, a biztató hírekre az árfolyam ma 2,3 százalékkal került feljebb, ezzel a társaság a legnagyobb árfolyam emelkedést produkáló európai olajcég ma a piacon.

Szárnyal a CIG Pannónia

Kilőtt a CIG Pannónia árfolyama a délután kereskedés első felében, a részvény 2019 áprilisától kezdve szinte folyamatosan esett, viszont ritkán volt megfigyelhető olyan mértékű árfolyamváltozás, mint most, hiszen a részvény árfolyama 10,2 százalékkal került ma feljebb, vállalati hír azonban nem érkezett.

A CIG Pannónia részvényei az átlagosnál lényegesen magasabb forgalom mellett emelkednek.

CIGforgalom

Új cég jön a magyar tőzsdére - Itt van minden, amit tudni érdemes róla

Új vállalat érkezik a héten a budapesti tőzsde standard kategóriájába, a humánerőforrás-szolgáltatásokkal, közöttük a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Pensum Group részvényeivel csütörtökön kezdődik meg a kereskedés. A 2012 óta létező cég évente több mint 2 milliárd forintos árbevételt termel és évek óta nyereségesen működik, volt olyan év, amikor már osztalékot is fizetett. A társaságnál komoly növekedési tervek vannak, ez a cél a tőzsdei bevezetéssel is.

Tovább a cikkhez

Bomba formában vannak az európai tőzsdék

A koronavírus terjedésével kapcsolatos befektetői aggodalmak rányomták a bélyegüket a világ kereskedésének képére, a legnagyobbat múlt pénteken estek a részvénypiacok, azonban úgy néz ki, hogy a héten a befektetők a koronavírus helyett a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, hiszen az európai részvényindexek szinte kivétel nélkül emelkednek, a legjobban a belga és a holland tőzsde teljesít.

Lejtmenetből pattant fel a Mol

Felpattant a Mol, az olajcég tegnap a piaczárás után visszapattanó finomítói marzsokat és stagnáló petrolkémiai árréseket publikált, valamint a Brent átlagos árát a hónap során. A biztató hírekre közel egy hete tartó lejtmenet szakadt meg, az árfolyam ma 2 százalékkal került feljebb. A Mol által publikált számok részletes kielemzésével hamarosan jelentkezünk.

Kereskedés MOL-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Erre már nincsenek szavak, a csillagok közé lőtték a Tesla árfolyamát

Elképesztően nagyot emelkedett a Tesla árfolyama a hétfői kereskedésben, az elektromosautó-gyártó árfolyamára több tényező is hatással volt, elsősorban a múltheti jól sikerült gyorsjelentés fűti az árfolyamot, valamint a Tesla egyik partnere az első profitabilis negyedévéről jelentett hétfőn, továbbá az sem elhanyagolható, hogy az egyik elemzőház 2024-re 7000 dolláros célárat határozott meg a cégre.

Tovább a cikkhez

Olyan számot árult el a Google, amit eddig mindig rejtegetett

Régóta várták már a befektetők, hogy az Alphabet elárulja, mekkora bevételre tesz szert a YouTube videómegosztóból és a cloud üzletágából. Ez most megtörtént, az öröm azonban nem felhőtlen, ugyanis elmaradtak a számok a sokak által remélttől, így a részvények árfolyama több mint 4 százalékot esett a zárás utáni kereskedésben.

Tovább a cikkhez

Erősödnek az európai tőzsdék

Jó a hangulat Európában, a befektetők a koronavírus terjedésével kapcsolatos beszámolók helyett, inkább a vállalati hírekre fókuszálnak, az irányadó részvényindexek emelkednek, a DAX 0,7 százalékkal került feljebb, a CAC pedig 0,6 százalékot emelkedett, míg a UK 100 index 1,4 százalékkal került feljebb.

Kereskedés DAX indexszel az Alfa Traderen! Start

Emelkedéssel indít a magyar tőzsde

Úgy néz ki, hogy folytatódik a tegnapi jó hangulat, hiszen emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,8 százalékos emelkedéssel kezdi a keddi kereskedést, az OTP a tegnapi felpattanása után ma kisebb lendülettel emelkedik, a Richter mérsékelt emelkedést mutat, a Mol a napok óta tartó esése után ma kezd visszakapaszkodni, a Magyar Telekom pedig stagnál.

Emelkedéssel indulhat a nap Európában

  • Emelkednek az ázsiai tőzsdék kedden, azonban a piaci kommentárok szerint a részvénypiacokra továbbra is árnyékot vetettek a koronavírus terjedésével kapcsolatos aggodalmak. A Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze a jelentős, hétfői zuhanása után 1,3 százalékot erősödött. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,8 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 1,5 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 82 pontos plusza 0,6 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.
  • Kedden az ÁKK háromhónapos kincstárjegy aukcióját leszámítva nem érkezik kiemelt hazai makroadat, míg az Egyesült Államokból a decemberi gyáripari megrendelési adatsort publikálják majd.
  • A forint enyhe erősödéssel indítja a napot az euróval szemben, egy euroért 336,97 forintot kell fizetni ma reggel, míg egy dollár 304,82 forintba kerül.
  • A Tesla árfolyama 19,9 százalékos emelkedést követően 780 dolláron zárta a hétfői kereskedést, miután elképesztően optimista célár érkezett a cég részvényeire, az ARK Investment elemzője szerint közel tízszereződhet a Tesla részvények árfolyama 2024-re.
  • Közzétette legfrissebb számait az Alphabet, a Google anyavállalatának bevétele 17 százalékkal 46,08 milliárd dollárra nőtt a negyedik negyedévben, míg a Reuters elemzői konszenzusa 46,94 milliárd dollárt várt, átlagosan. Az egy részvényre eső eredmény 15,35 dollár lett, míg az elemzők 12,53 dollárt vártak. Az Alphabet árfolyama 4,1 százalékot esett a hétfői, zárás utáni kereskedésben.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Martin Leissl /Bloomberg via Getty Images

Jó hír a Moltól, emelkedtek a finomítói árrések

Visszapattanó finomítói marzsokat és stagnáló petrolkémiai árréseket publikált ma a piac zárása körül januárra a Mol.

Tovább a cikkhez
koronavirus2
donaldtrump
railroad vasút vonat
koronavírus coronavirus virus
koronavírus vírus maszk
Goldman: 10% az esélye egy 2020-as recessziónak
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudjuk fordítani.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavírus coronavirus virus