FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Felülteljesítő volt ma a magyar tőzsde

Portfolio
Az európai indexek mérsékelten estek pénteken, a légitársaságokon és az autógyártókon látszott meg a legjobban a koronavírus globális hatása. A magyar tőzsde felülteljesítő volt ma, a nap egyedi sztorija a Richter, ami nagyot esett reggel a gyorsjelentés után, azonban a nap végére felpattant és végül emelkedéssel zárt. Az amerikai tőzsdék mérsékelten esnek.

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Felülteljesítő volt ma a BUX Európában, hiszen szinte az összes irányadó európai részvényindex esett, azonban a magyar tőzsde emelkedéssel tudta zárni a napot, a BUX 0,8 százalékkal került ma feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 1,1 százalékos emelkedése mellett, a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,3 százalékot gyengült. A legjobban teljesítő blue chip pénteken a Richter papírja volt, ami reggel nagy eséssel indította a napot, de délutánra sikerült ledolgozni a mínuszokat, és végül 1,8 százalékos emelkedéssel zárt. A leggyengébben teljesítő részvény a magyar tőzsdén 7 százalékos esésével az EHEP volt. A legjobban teljesítő hazai részvény 7,8 százalékos emelkedésével pénteken a 4iG volt.

Kereskedés BUX indexszel az Alfa Traderen! Start

Felpattant a Richter

Nagyot esett a Richter árfolyama délelőtt, miután hajnalban csalódást keltő gyorsjelentést tett közzé a cég. A részvény tegnap 6 640 forinton zárt és reggel a gyorsjelentés után 6 445 forintos szinten is járt a papír, ami 2,9 százalékos mínuszt jelent, azonban a nap folyamán szépen kapaszkodott vissza az árfolyam, a délután vége felé közeledve a részvény 6 770 forinton is forgott, az árfolyam ma 2 százalékkal került feljebb.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Egyre nehezebb az olajcégeknek, még a nagyok is szenvednek

Az eső olajáraktól és romló finomítói környezettől szenvednek a nagy olajtársaságok is, így hiába a tőzsdeindexek szárnyalása, az olajcégek masszívan alulteljesítenek. A 4 vizsgált olajóriásból egyedül a BP tudta megverni az elemzői várakozásokat, így rajta kívül a társaságok idén 10 százalékos árfolyamzuhanást szenvedtek el. Elsőre furcsa az olajvállalatok árazása egymáshoz viszonyítva, de a piac ritkán téved.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel nyitottak az amerikai tőzsdék

Mérsékelt eséssel nyitottak a tengerentúli tőzsdék, miután a hét második felében az S&P 500, a NASDAQ és a Dow is új történelmi csúcsra ment, ezzel a múlt heti esést teljesen ledolgozták. A piacokat a koronavírus terjedése miatti befektetői aggodalmak, valamint a frissen közzétett amerikai munkaerőpiaci adatok mozgatják. A Dow 0,5 százalékkal került lejjebb a nyitás után, az S&P 500 pedig 0,4 százalékot esett.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start

Fidelity: Készüljünk az alacsonyabb hozamokra!

A tegnap tartott Outlook Event 2020-on Al-Hilal István, a Fidelity értékesítési igazgatója, Charles-Henri Kerkhove, a Fidelity multi asset befektetési igazgatója, Andrea Iannelli kötvénypiaci befektetési igazgató, és Matthew Jennings részvénypiaci befektetési igazgató beszélt arról, miket tartogat számunkra 2020.

Tovább a cikkhez

Mínuszban az európai légitársaságok részvényárfolyama

Lejjebb került pénteken az európai légitársaságok részvényárfolyama, ami a koronavírus terjedése miatti aggodalmaknak tudható be, hiszen több légitársaság is törölte, illetve felfüggesztette a Kínába tartó járatait. Vannak olyan társaságok amelyek csak néhány járatot függesztettek fel, de olyanok is amelyek teljesen megszüntették a légi közlekedést Kínával, az Air France csütörtökön közölte, hogy legalább márciusig teljesen felfüggeszti a Kínába tartó és Kínából érkező járatait.  Pénteken a leggyengébben 3,2 százalékos esésével a Lufthansa teljesít.

Esnek az európai autógyártók árfolyamai

A koronavírus kitörése miatt a több autógyártó és beszállító is leállította a termelést Kínában a kormányzati iránymutatás hatására. Ma az összes európai gyártó részvényárfolyama esik, ami a Kínai termelés leállításának tudható be. A legtöbb társaság február 10-én nyitja újra a kínai gyárait.

Ez a részvény most az alapkezelők kedvence

A hazai részvényindex az év végi csúcsdöntése után januárban lejjebb került. A Portfolio által készített legfrissebb alapkezelői felméréséből kiderül, hogy az általunk megkérdezett alapkezelők többsége rövid távon mérsékelt elmozdulást vár a magyar tőzsdén, azonban egy kisebbség mind rövid-, mind hosszabb távon meglehetősen optimista. A profi befektetők a magyar blue chipek közül ebben a hónapban Molt kedvelték a leginkább, a midcapek közül a Graphisoft Park és az ANY Biztonsági Nyomda részvényei kapták a legtöbb említést a felmérésünkben résztvevő alapkezelőktől ebben a hónapban.

Tovább a cikkhez

Felpattant a 4iG

A 4iG árfolyama az elmúlt hónapokban eladói nyomás alá került, miután decemberben meglepetésszerűen bejelentette a cég, hogy mégsem veszi meg a T-Systems-t. Idén leginkább oldalazás volt jellemző a részvényre annak ellenére, hogy a cég több közbeszerzést is megnyert az elmúlt időszakban. Csütörtökön a 4iG részvényárfolyama 8,9 százalékkal került lejjebb, amelyet ma igyekszik ledolgozni, a péntek délelőtti kereskedésben az árfolyam 7,8 százalékkal került feljebb.

Kereskedés 4IG-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Mérsékelt bevételnövekedést vetít előre 2020-ra a Richter

Ma hajnalban tette közzé legfrissebb számait a Richter, amelyet követően a menedzsment közzétette az idei évre vonatkozó várakozásait. Az idei bevétel egyszámjegyű ütemben bővülhet, míg az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában kétszámjegyű lehet az idei bővülés.

Tovább a cikkhez

Nagyot esett Richter árfolyama a gyorsjelentés után

Nagyot esett a Richter árfolyama miután pénteken csalódást keltő gyorsjelentést tett közzé a cég. A társaság bevétele a negyedik negyedévben új rekordot döntött, azonban a befektetők nem örültek annak, hogy az üzleti tevékenység eredménye alaposan elmaradt a várttól, ezen a soron 12,4 milliárd forintos veszteségről számolt be a cég. Az eredményt nagyobb részben az egyszeri tételek fogták vissza, miután a Richter az Esmyara jelentős értékvesztést számolt el. A Richter adózott eredmény soron 12,5 milliárd forintos veszteségről számolt be, szemben az elemzői konszenzus 19,6 milliárd forintos medián értékével.

A Richter árfolyama a délelőtti kereskedésben 2,6 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Eddig tartott a jó hangulat? Esnek az európai tőzsdék

Eséssel indul a nap az európai tőzsdéken, a DAX tegnap 0,7 százalékkal került feljebb, ma azonban 0,3 százalékos eséssel kezdi a napot. A CAC 0,9 százalékot emelkedett a csütörtöki kereskedésben, ma azonban 0,1 százalékos mínuszban indítja a napot. A befektetői hangulatra a koronavírus terjedés miatti aggodalmak mellett a gyenge német és francia ipari teljesítményadatok is hatással lehetnek.

Kereskedés DAX indexszel az Alfa Traderen! Start

Esik a BUX, ütik a Richtert

Mérsékelt 0,3 százalékos emelkedéssel zárt tegnap a BUX, azonban a pénteki kereskedést eséssel kezdi a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP előző napi záróértéke körül jár, a Mol 0,1 százalék körüli emelkedéssel kezdi a napot, a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett, a leggyengébben a Richter teljesít, amely ma hajnalban gyenge gyorsjelentést tett közzé, a gyógyszergyártó árfolyama 1,6 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés BUX indexszel az Alfa Traderen! Start

Soha nem volt még ilyen a magyar tőzsdén, aukció keretében fizetnek ki 11 milliárd forintot a részvé

Kedvező feltételek mellett 40 millió euró hitelt vett fel a Graphisoft Park, ebből 33 millió eurót fizet ki részvényeseinek. A tranzakcióra Magyarországon elsőként aukciós rendszerben kerül sor április 3-án.

Tovább a cikkhez

Est Media: elutasította a TEBÉSZ kérelmét a bíróság

Elutasított a TEBÉSZ kérelmét a Főváros Törvényszék, amely azt akarta elérni, hogy az Est Media októberi közgyűlésének határozatait függessze fel. Ezen a közgyűlésen döntöttek többek között a tőkeemelésről, névváltoztatásról és új igazgatósági tagokról, lehetővé téve a Delta Technologies beolvadását.

Tovább a cikkhez

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 108 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 0,5 százalékos esés után 14 650 forinton zárt, a Mol 1,3 százalékos erősödés után 2 652 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést. A Richter 0,8 százalékos emelkedést követően 6 640 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került feljebb, a telekomcég részvényei 454 forinton zártak.

Az amerikai tőzsdéken is jó volt a hangulat, a kínai vámcsökkentés híre új csúcsra repítette az indexeket.  A Dow és az S&P 500 0,3%-kal került feljebb, a Nasdaq több mint 0,6%-ot erősödött.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Hetek óta nyomást gyakorolnak a piaci hangulatra a koronavírus terjedése miatti aggodalmak. A hangulaton tegnap némileg javított, hogy Kína 75 milliárd dollárnyi amerikai termék esetében jelentett be vámcsökkentést (a kínai importvám mértéke február 14-én öt százalékosra csökken).

A magyar tőzsdén a Richter részvényeit érdemes ma reggel figyelni, a társaság hajnalban publikálta 2019-es eredményeit.  A társaság bevétele a negyedik negyedévben új rekordot döntött, azonban az üzleti tevékenység eredménye alaposan elmaradt a várttól, az eredményt nagyobb részben az egyszeri tételek fogták vissza, miután a Richter az Esmyara jelentős értékvesztést számolt el. A Richter a negyedik negyedévet veszteséggel zárta az adózott eredmény szintjén.

Mik az előjelek?

Az ázsiai tőzsdéken kisebb mínuszokkal várják az indexek a januári kínai külkereskedelmi adatokat, a Nikkei 0,2 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 0,5 százalékkal, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékkal került lejjebb. Az európai határidős indexek minimális esést jeleznek előre a nyitásra, a DAX futures 20 pontos csökkenést mutat.

Mire figyeljünk ma?

Az MNB az értékpapírok tulajdonosi szerkezetéről teszi közzé decemberi adatait, a KSH pedig a külkereskedelem friss számaival jön. Külföldön kiemelt figyelem övezi a kínai külkereskedelem alakulását, melyben akár már a koronavírus negatív hatása is megmutatkozhat. A nap második felében pedig az amerikai munkanélküliség januári adatai érkeznek.

Új tulajdonos tűnt fel, nagyot ugrott a Deutsche Bank

Hatalmasat, 13%-ot szárnyalt tegnap a Deutsche Bank árfolyama, miután kiderült: 3,1%-os részesedést szerzett benne a 2000 milliárd dollárt kezelő Capital Group.

Tovább a cikkhez

Az egyszeri tételek húzták vissza a Richter eredményét

Péntek hajnalban tette közzé legfrissebb számait a Richter, a társaság bevétele a negyedik negyedévben új rekordot döntött, azonban az üzleti tevékenység eredménye alaposan elmaradt a várttól, az eredményt nagyobb részben az egyszeri tételek fogták vissza, miután a Richter az Esmyara jelentős értékvesztést számolt el. A Richter a negyedik negyedévet adózott veszteséggel zárta.

Tovább a cikkhez
koronavirus2
donaldtrump
railroad vasút vonat
koronavírus coronavirus virus
koronavírus vírus maszk
Goldman: 10% az esélye egy 2020-as recessziónak
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudjuk fordítani.
koronavírus coronavirus virus