uniqa shutter
Üzlet

Biztosítót vesz három környező országban az Uniqa, hatalmasat ugrott az árfolyam

Portfolio
Az Uniqa közel 1 milliárd euróért felvásárolja az Axa leányvállalatait három növekvő európai piacon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában – közölte a társaság. A jelentős akvizíció 5 millió új ügyfelet és 8 millió euró értékű plusz biztosítási díjat jelent az osztrák biztosítási vállalatnak. A biztosító árfolyama közel 8%-ot erősödött ma a hírre az osztrák tőzsdén.
Kurtisz Krisztián, az Uniqa International alternatív digitális üzleti modellek vezetője is előadást tart a Portfolio közelgő Biztosítás 2020 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni.

Összesen 5 millió ügyfél, 2100 munkatárs és 800 millió euró értékű biztosítási díj – ezek a fő mutatószámai azoknak a francia Axa csoporthoz tartozó cégeknek Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, amiket az Uniqa felvásárol a jogi jóváhagyás után. Az akvizíció fókuszpontjai az Axa élet és nem-élet ágazati biztosítótársaságai, befektetési cégei, nyugdíjpénztárai és szolgáltató cégei ebben a három országban. A felvásárlás vételára közel 1 milliárd eurót tesz ki.

Andreas Brandstetter, az Uniqa vezérigazgatója szerint már régóta figyelemmel kísérték az Axa csoport cégeit; amelyek tökéletesen illeszkednek a hosszútávú stratégiájukba. Az erőteljes kiskereskedelmi ágazati fókusz, a kiegyensúlyozott termékportfólió kiegészíti meglévő üzleti tevékenységüket, és az ötödik legnagyobb biztosítótársasággá teszi őket a növekvő közép- és kelet-európai régióban.

Az Uniqának már közel 20 éves tapasztalata van a lengyel, cseh és szlovák piacokon. Amikor 2011-ben az Uniqa 2.0 stratégiai programját - amely 2020 közepéig tart – bemutatták, a cég a közép- és kelet-európai országokat a második legkiemeltebb piaci szegmensének határozta meg Ausztria után. A biztosítási vállalatcsoport világszerte az Uniqa márkanév alatt működik, kivéve Oroszországot.

Míg az osztrák biztosítási piac várhatóan csak 1,5%-ot nő jövőre, az előrejelzések a fent említett országokban jelentősen magasabbak, prognosztizálhatóan a növekedés Lengyelországban 6,2%, a Cseh Köztársaságban 6,8%, míg Szlovákiában 2,7% lesz.

Kurtisz Krisztián, az Uniqa International alternatív digitális üzleti modellek vezetője is előadást tart a Portfolio közelgő Biztosítás 2020 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni.

Az Uniqa jelenleg Lengyelországban 1,5 millió ügyféllel a tizedik, a Cseh Köztársaságban 800 ezer ügyféllel a hatodik, Szlovákiában pedig 500 ezer ügyféllel a negyedik legnagyobb biztosító. Az Axával létrejövő akvizíció eredményeképpen Lengyelországban 3,2 millió új ügyféllel az ötödik, a Cseh Köztársaságban 800 ezer új ügyféllel szintén az ötödik, míg Szlovákiában 750 ezer új ügyféllel a negyedik legnagyobb biztosítói szereplővé válik.

Az akvizíció befejezése a szükséges hatósági jóváhagyásoktól függ. A tranzakció során az Uniqa tanácsadója az HSBC volt. A HSBC csapat vezetői Graeme Lewis, Ulrich Gericke, Shashank Bhalla and Pascal Ehrler voltak.

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT