frankfurt stock exchange
Üzlet

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Európában felemásan teljesítettek az irányadó részvényindexek, a hangulatra a koronavírus terjedésével kapcsolatos befektetői aggodalmak nyomhatták rá a bélyegüket. A magyar tőzsde felülteljesítő volt a régió börzéihez képest, a BUX mérsékelt eséssel zárt, a blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban.

Minimális emelkedéssel zárta a napot a magyar tőzsde

Lejjebb kerültek ma az irányadó európai részvényindexek, amely elsősorban a koronavírus terjedése miatti befektetői aggodalmaknak köszönhető. Az amerikai indexek felfelé kapaszkodnak.

Minimális emelkedéssel zárta a napot a magyar tőzsde, a BUX 0,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP 1,1 százalékot esett, míg a Mol 0,4 százalékkal került lejjebb, addig a Magyar Telekom 0,2 százalékot erősödött. A legjobban teljesítő hazai blue chip a Richter volt ma, a gyógyszergyártó részvénye 1,9 százalékkal került ma feljebb. A magyar tőzsdén a legjobban teljesítő papír a Kartonpack volt, amelynek árfolyama 11 százalékkal került feljebb. A leggyengébben ma az Nutex teljesített, amelynek árfolyama 5,3 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés BUX indexszel az Alfa Traderen! Start

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Felfelé kapaszkodnak a tengerentúli részvényindexek, a Dow és az S&P 500 a nyitás után nem találta az irányt, mostanra azonban 0,3 százalékkal kerültek feljebb. A Dow emelkedéséhez leginkább Boeing 2 százalékos emelkedése, valamint a Microsoft, a Visa, valamint a Walgreens Boots 1 százalék kerüli erősödése is hozzájárult.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start

Nagyot emelkedett a Tesla árfolyama

Nagyot emelkedett a Tesla részvényárfolyama, miután a shanghaji gyárában ma újraindult a termelés, a koronavírus kitörése miatt kitolt Holdújév után. A Teslarati.com szerint körülbelül 40 olyan buszt láttak, amelyek a cég dolgozóit szállították a gyárba, ez a szám normális esetben 100, azonban azoknak, akik Sanghajon kívül töltötték a Holdújévi szünetet, azoknak 14 napot karanténban kell tölteniük, mielőtt újra kezdhetik a munkát. A Tesla árfolyam 6 százalékkal került ma feljebb.

Lejjebb került az Apple árfolyama

Lejjebb került az Apple árfolyama, miután a legnagyobb beszállítójának számító Foxconn közölte, hogy ma újraindult a termelés a csengcsoui gyárban, azonban mindössze 16 000 ember, azaz a munkaerő kevesebb, mint 10 százaléka tért vissza eddig a gyárba. A csengcsoui gyárban már újraindult a termelés, azonban Sencsenben, továbbá Kunshanban még mindig zárva tartanak a gyárak, ami zavarokat okozhat az Apple iPhone és Airpod szállítmányaiban. Az Apple árfolyama 1,9 százalékos mínuszban is járt ma, ezt azóta ledolgozta az árfolyam, az Apple 0,7 százalékkal került lejjebb.

Az irányt keresik az amerikai tőzsdék

Mérsékelt esést vetíttek előre a határidős indexek, a kedvezőtlen részvénypiaci hangulatot a koronavírus terjedésével kapcsolatos befektetői aggodalmak okozzák, a befektetők ezen kívül a koronavírus miatt ideiglenesen leállított kínai gyárak újraindításával kapcsolatos hírekre figyelnek. A Dow és az S&P 500 is előző napi záróértéke közelében kezdi a kereskedést.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start

Ezek a cégek a koronavírus legnagyobb vesztesei

A koronavírus terjedése nyomán több cég a kínai operációja esetében rendkívüli intézkedéseket vezetett be: a légitársaságok mellett a kínai kitettséggel rendelkező kaszinóvállalatok és gyorsétteremláncok működését is hátrányosan érinthette a járvány. A Goldman Sachs elemzésében a koronavírus által leginkább érintett amerikai részvények mellett azt is megvizsgálta, hogy ha a koronavírus gazdasági hatásai korlátozottak lesznek, mibe érdemes fektetnie a befektetőknek.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyithatnak a tengerentúli tőzsdék

Mérsékelt esést vetítenek előre az amerikai határidős indexek, a visszafogottan borús részvénypiaci hangulat a koronavírus terjedése miatti befektetői aggodalmaknak tudható be. A befektetők továbbá kínai gyárak újraindulásával kapcsolatos hírekre figyelnek, miután azok működését korábban felfüggesztették a vírus megfékezésének érdekében. A határidős indexek alapján a Dow 0,3 százalékos eséssel nyithat, az S&P 500 pedig 0,2 százalékkal kerülhet lejjebb a nyitás után.

Újabb ajánlatot kapott a HP a Xeroxtól

Nagyot ugrott a HP árfolyama hírre, hogy a Xerox újabb ajánlatot tett a társaságnak a cég felvásárlására. A korábbi részvényenkénti 22 dolláros árat a Xerox részvényenként 24 dollárra emelte fel. Az ajánlat értelmében a Xerox minden HP részvényre 18,4 dollárt, valamint 0,149 Xerox részvényt fizet.

A Xerox az elmúlt hónapokban többször próbálkozott a HP akvizíciójával, de a kísérletek mindannyiszor kudarcba fulladtak, a Xerox már azzal is próbálkozott, hogy jelölteket küldött a HP igazgatótanácsába annak érdekében, hogy az üzlet tulajdonosi többséggel létre jöjjön.

A HP részvénye 21,73 dolláron zárt pénteken, és 5 százalékkal került feljebb a nyitás előtt.

hpq

Lefordulás jöhet a Bitcoinban

A Bitcoin árfolyama nagyot ralizott, a kriptodeviza árfolyama eddig 36,5 százalékkal került feljebb idén. Az elmúlt öt napban, folyamatosan emelkedett az árfolyam, ilyen hosszú emelkedő szériára 2019 szeptembere óta nem volt példa, ma azonban kifáradás jelei mutatkoznak, és lefordult az árfolyam, ami a továbbiakban akkor válhat érdekessé, ha az árfolyam tesztelni a kezdi a korábbi ellenállásként funkcionáló 9 586 dolláros támaszt, amely után akár egy nagyobb esés is benne van a pakliban. A Bitcoin árfolyama 3,5 százalékkal került ma lejjebb.

btc

Szárnyal az Opus

Nagyot emelkedett az Opus részvényárfolyama délelőtt, miután a társaság bejelentette, hogy kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Hungária leánycégére, az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re. Az Opus részvényárfolyama 13,1 százalékos pluszban is járt, jelenleg 8,1 százalékot emelkedett.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Tovább esik a világ legértékesebb cége

Bár a Saudi Aramco árfolyama a tavaly decemberi tőzsdei bevezetése óta több mint 3 százalékot esett, azonban a világ legértékesebb cége így is relatíve jól teljesített az olajárhoz képest, miután a Brent idén több mint 15 százalékot esett.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a BUX, felpattant a Richter

Iránykereséssel indult a nap a magyar tőzsdén, azonban a délelőtt második felére felpattant a BUX, 0,8 százalékot emelkedett a hazai részvényindex. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, átlagosan 0,5 százalékos a pozitív elmozdulás, azonban a Richter kiemelkedően jól teljesít, a gyógyszergyártó árfolyama 1,9 százalékkal került feljebb.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Száguld idén a Bitcoin, újra 10 000 dollár felett járt az árfolyam

Nagyot emelkedett idén a Bitcoin árfolyama, a kriptodeviza 37,8 százalékkal került feljebb év eleje óta, vasárnap pedig ismét átlépte a 10 000 dolláros lélektani határt. Az emelkedést a globális gazdasági kép, valamint a májusban esedékes felezés beárazása magyarázhatja.

Tovább a cikkhez

A koronavírus árnyékában, lejjebb kerültek az európai tőzsdék

A kisebb múlt heti rali után ma mérsékelt eséssel indul a nap Európában, a befektetői hangulatra a koronavírus terjedésével kapcsolatos befektetői aggodalmak nyomhatták rá a bélyegüket. A DAX 0,2 százalékos esése mellett, a CAC 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 index 0,2 százalékot esett.

Kereskedés DAX indexszel az Alfa Traderen! Start

Felpattant a 4iG

A 4iG árfolyama az elmúlt hónapokban eladói nyomás alá került, miután decemberben meglepetésszerűen bejelentette a cég, hogy mégsem veszi meg a T-Systems-t. Idén leginkább oldalazás volt jellemző a részvényre, ma felpattant az árfolyam, a 4iG 4,6 százalékkal került feljebb. A társaság ma reggel bejelentette, hogy 754,5 millió forint + ÁFA értékben közbeszerzést nyert.

Az irányt keresi a magyar tőzsde

Nem találja az irányt a magyar tőzsde, a BUX pénteki záróértéke közelében jár. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,5 százalékos esése mellet a Mol 0,7 százalékkal kerül feljebb. A Richter múlt pénteken nagyot emelkedett, ma mérsékelt 0,4 százalék mínuszban kezdi a napot, a Magyar Telekom stagnál.

Ajánlatot tett az E.On Hungária leánycégére az Opus

Kötelező érvényű ajánlatot tett az E.On Hungária leányvállalatára, az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re az Opus - jelentette be ma reggel a társaság. A tranzakcióhoz még hatósági és versenyhivatali hozzájárulás szükséges.

Tovább a cikkhez

755 millió forintért routereket bővít, cserél, integrál a 4iG

Újabb közbeszerzést nyert a 4iG, ezúttal 754,5 millió forint + ÁFA értékben.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a nap Európában Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • Felemásan teljesítenek az ázsiai tőzsdék hétfőn, a piaci kommentárok szerint a részvénypiaci hangulatra a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak nyomták rá bélyegüket. Kína szárazföldi részén szombaton 811-re emelkedett az új koronavírus okozta járvány halálos áldozatainak száma - közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság. A kínai tőzsdék vegyesen teljesítenek, a hongkongi börze 0,7 százalékos esése mellett a sanghaji részvényindex 0,5 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein esnek a tőzsdék, a Nikkei 0,6 százalékos esése mellett a szingapúri börze 0,7 százalékkal került lejjebb.
  • A tengerentúli határidős részvényindexek minimális erősödést mutatnak ma reggel, míg a határidős DAX 25 pontos mínusza 0,2 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.
  • A hét első napján az MNB devizaswap-tenderét leszámítva nem érkezik kiemelt hazai makroadat, míg a beérkező januári, kínai inflációs adatsorok kivételével hétfőn sem Európából, sem az Egyesült Államokból sem érkezik fontos makroadat.
  • A forint pénteken új mélypontra gyengült az euróval szemben, a hazai fizetőeszköz ezt követően mérsékelt erősödéssel próbálkozik az euróval szemben hétfő reggel, egy euróért 338,15 forintot kell fizetni ma reggel, míg egy dollár 308,82 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Silas Stein/picture alliance via Getty Images

koronavirus2
donaldtrump
railroad vasút vonat
koronavírus coronavirus virus
koronavírus vírus maszk
Goldman: 10% az esélye egy 2020-as recessziónak
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudjuk fordítani.
koronavírus coronavirus virus