cimlap_kína_napelem
Üzlet

Kína csökkentené a naperőművek állami támogatását

Portfolio
Kína csökkentené az ipari méretű napelempark-telepítéseire adott állami támogatásait, mellyel közelebb kerülnének a piaci mechanizmusokhoz az ilyen típusú erőművek beruházási döntései. Azonban aligha jelenthet veszélyt a napenergiát hasznosító eszközök terjedésére a tervezett intézkedés, ugyanis folyamatosan csökken a projektek költségoldala a technológia fejlődésének köszönhetően.

Kína 18 százalékkal csökkentené az ipari méretű naperőművek átvételi áramárát a Bloomberg forrása szerint. A cél ezzel az állami támogatások lefaragása, melyet nagyban segít a projektek megtérülésének javulása az egyre modernebb technológiák megjelenése következtében.

Ezzel lényegében közelebb helyezi a napenergiát a szabadpiaci versenyhez, tehát a támogatás csökkentése révén így a szén és gáz alapú energiatermelés versenyképessége növekedhet. A kínai támogatási rendszer úgy működik, hogy az állam által megszabott maximalizált árakon vagy az alatt lehet benyújtani a naperőmű építési projekteket elbírálásra. A múltban ez a mechanizmus elég jól működött, ugyanis hatalmas növekedés volt tapasztalható a zöldenergia befektetések terén.

A Citi szerint a támogatási tarifa csökkentése a várakozásoknak megfelelő volt, és az idei második negyedévben Kínában egy kivitelezési rohamra számítanak, miután a koronavírus járvány következtében az első negyedév aktivitása igen alacsony maradhat. Még a 2019-es tarifákon alapuló magasabb támogatású projekteknek az idei második negyedévben kellene elkészülniük.

Címlapkép: Song Weixing/VCG via Getty Images

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT