Előfizetői tartalom

Magyarország dobogós a netes zaklatás rangsorában

Portfolio
Tavaly a korábbi évek javulása után romlott a magyarok veszélyérzete az online közérzetet és a kibertér biztonságát megmutató Digital Civility Index alapján - közölte felmérése alapján a Microsoft. Az internetes zaklató viselkedés területén nagyon rossz pozícióban van Magyarország, harmadik a 25 országban elvégzett felmérés szerint.

Míg 2017-ben és 2018-ban valamelyest javult az index, 73 illetve 72 százalékra, tavaly 77 százalékon állt, a magasabb érték alacsonyabb kiberbiztonságot jelez. A magyar internetezők legfőbb problémái a felmérés alapján a kéretlen szexuális közeledés, álhírek tömkelege, online csalások, verbális zaklatás. Minden második magyarnak (54 százalék) okozott már fejfájást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés