Frankfurti tőzsde
Üzlet

Nagyot emelkedett a Richter

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék, a német börze új történelmi csúcson járt, az amerikai tőzsdék is emelkednek. A BUX mérsékelt eséssel zárt, a hazai blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedni.

Nagyot emelkedett a Richter, mérsékelt eséssel zárt a BUX

Mérsékelt eséssel zárta a napot a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül egyedül a Richter tudott emelkedéssel zárni, a gyógyszergyártó részvényárfolyama 2,5 százalékkal került feljebb. Az OTP 1 százalékos esése mellett, a Mol 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékot gyengült. A legjobban 12,5 százalékos emelkedésével a DM-KER teljesített. A leggyengébben az EHEP teljesített, a társaság részvényárfolyama 7,4 százalékot esett.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Nagyot emelkedett az olajár

Nagyot emelkedett az olajár, miután olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Kínában a koronavírus kapcsán tegnap összesen 97 haláleset történt, ami megegyezik a vasárnapi adattal, de elmarad a hétfőitől: akkor először ugyanis száz fő felett volt a halálozások száma, tehát az áldozatok számában csökkenés volt megfigyelhető.

A benchmark terméknek számító Brent és WTI több mint 20 százalékkal került lejjebb a januári legmagasabb árfolyamhoz képest. A befektetők reménykednek, hogy a világ második legnagyobb olajfogyasztójának számító Kínában mérséklődik a koronavírus miatti negatív gazdasági hatás, és visszaáll a kereslet a koronavírus előtti szintre.

A Brent és a WTI is több mint 3 százalékot emelkedett.

A Richter a nagy kedvenc, nagyot mehet még innen az árfolyam

A Jefferies január végén már megemelte a Richterre vonatkozó célárát, azonban a társaság legutóbbi gyorsjelentése után a Jefferies új elemzést tett közzé, amelyben a vételi ajánlás fenntartása mellett 7 700 forintról 8 000 forintra emelte meg részvény célárat.

Tovább a cikkhez

Jó a hangulat a részvénypiacokon, új csúcson a Dow és az S&P 500

Jó a hangulat az amerikai tőzsdéken, a befektetők annak örülhetnek, hogy a koronavírussal kapcsolatban bizalomkeltő hírek kaptak szárnyra, és reggel olyan beszámolók érkeztek, amelyek szerint csökkent a napi halálesetek száma. A Dow új történelmi csúcson nyitott, és az S&P 500 új történelmi csúcsra emelkedett.

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start

Gyorsjelentés után emelkedhet nagyot a Shopify

Közzétette legfrissebb számait a Shopify. A kanadai cég meghaladta a várakozásokat árbevétel soron, amely javarészt a Black Friday és a Cyber Monday eladásoknak volt köszönhető.

A cég teljes árbevétele a negyedévben az előző évhez képest 0,34 milliárd dollárról 47 százalékkal 0,5 milliárd dollárra nőtt, az elemzők 0,48 milliárd dollárt vártak. A társaság nettó bevétele az egy évvel ezelőtti 1,5 millió dolláros nettó veszteségről, 0,77 millió dolláros nettó bevételre változott.

A társaság árfolyama 6 százalékkal került feljebb a nyitás előtt.

shopify

Hiány van cukorból, ezért szállt el az ára

Miközben a világ cukorkereskedői arra számítanak, hogy idén globális hiány alakul ki a nyersanyagból, a legnagyobb cukorimportőr, Indonézia rekord mennyiséget szeretne belőle – írja a Bloomberg. Ez tovább hajthatja felfelé az árakat azután, hogy egy évtizede nem látott drágulással indult az év a cukorpiacon.

Tovább a cikkhez

A robotok a befektetésben is jobbak, mint az emberek

Az Indiana University által közzétett tanulmány eredményei szerint a robot-elemzők által megfogalmazott, részvényekre vonatkozó vételi ajánlások hosszú távon felülteljesítík a hagyományos elemzők által adott ajánlásokat.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai autógyártók

Emelkedik az európai autógyártók részvényárfolyama, miután a héten több gyártó is újraindította termelést a kínai gyárakban. A koronavírus terjedése miatt meghosszabbított holdújévi munkaszünet miatt több autógyártó is zárva tartotta a kínai gyárakat annak érdekében, hogy megfékezzék a vírus továbbterjedését. A gyárak újranyitásának dátuma általánosan február 10. volt, azonban néhány gyártó kitolta ezt az időpontot. A legjobban ma a BMW teljesít.

Emelkedik a CIG Pannónia

Nagyot esett tavaly október végén a CIG Pannónia árfolyama, miután az MNB megtiltotta a kezesség és garancia ágazatba tartozó új biztosítási szerződések megkötését, és a már megkötött szerződések meghosszabbítását a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. számára az olasz határon átnyúló tevékenységével kapcsolatban. Az árfolyam a nagy esés után emelkedéssel próbálkozott, azonban a lendület mindannyiszor kevésnek bizonyult, az árfolyam jelenleg is az októberi mélypontja közelében tartózkodik, azonban ma emelkedik az árfolyam, a CIG Pannónia részvényárfolyama 5 százalékkal került feljebb.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Jeff Bezos már több mint 1200 milliárd forint értékben adott el részvényeket

Jeff Bezos alig néhány nap leforgása alatt 4,1 milliárd dollár értékű (több mint 1200 milliárd forint) Amazon részvényt értékesített, a Bloomberg által megszólaltatott szakértők szerint elképzelhető, emögött részben az Amazon vezérének válása húzódhatott meg.

Tovább a cikkhez

Mol: van még tér lefelé

Hetek, hónapok óta folyamatosan csorog le a Mol árfolyama, és egyre többen várják a fordulatot a hazai olajpapír piacán. Sőt a 2020-as évre a Mol a kedvenc célpontok közé is került sokaknál, mondván, kimaradt a nagy tavalyi raliból, ezért sorra kéne kerülnie. Most technikai elemző szemüvegen keresztül nézzük meg, hogy mi lenne várható.

Tovább a cikkhez

Mol: van még tér lefelé

Hetek, hónapok óta folyamatosan csorog le a Mol árfolyama, és egyre többen várják a fordulatot a hazai olajpapír piacán. Sőt a 2020-as évre a Mol a kedvenc célpontok közé is került sokaknál, mondván, kimaradt a nagy tavalyi raliból, ezért sorra kéne kerülnie. Most technikai elemző szemüvegen keresztül nézzük meg, hogy mi lenne várható.

Tovább a cikkhez

Meglepetés veszteségről számolt be az Angy Birds gyártója, leszakadt az árfolyam

A Rovio Entertainment árfolyama nagyot esett szerdán, miután a cég váratlan negyedik negyedéves nettó veszteségről számolt be. A veszteséget a cég azzal magyarázta, hogy többet költött az új játékosok bevonzására, miközben felhőalapú játékmegosztó szolgáltatásának költségei is jelentősek voltak.

Az Angry Birds mobiljáték-franchise mögött álló vállalat bevétele 1,5 százalékkal 71,6 millió euróra csökkent a negyedévben, míg az elemzők 79,2 millió euróra számítottak. A társaság nettó eredménye a tavalyi negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 4,3 millió euróról, 0,7 milliós nettó veszteségre csökkent, míg elemzők 1,1 millió euróra számítottak.

A felhasználói akvizíciók, a játékosok bevonzásának reklám és marketing költségei 18,5 százalékkal emelkedtek a negyedévben, 27,5 millió euróra, annak érdekében, hogy a vállalat az Angry Birds Dream Blast és a Sugar Blast játékát népszerűsítse. A negyedévben a napi aktív játékosok száma 7,0 millióról, 5,9 millióra esett vissza, míg a teljes bruttó foglalások 66,7 millió euróról, 67,0 millió euróra nőttek. A bruttó foglalások az alkalmazáson belüli vásárlásokat és az alkalmazáson belüli értékesített hirdetéseket képviselik.

A Rovio úgy döntött, hogy megszünteti a cég 80 százalékos tulajdonban lévő Hatch Entertainment nevű felhőalapú játékmegosztó szolgáltatás finanszírozását az erősödő verseny, valamint az 5G hálózatok és eszközök vártnál lassabb üzembe helyezése miatt.

A Rovio árfolyama közel 20 százalékot esett.

Új csúcson a DAX

A keddi napon belüli csúcsdöntés után ma új csúcson nyitott a DAX, az német index 0,3 százalékos emelkedéssel 13 671 ponton kezdte a napot. A CAC mérsékelten emelkedik, míg az FTSE 100 stagnál.

A DAX legjobban teljesítő komponensei között több autógyártó található, amelyek árfolyama a kínai gyárak újraindításával kapcsolatos hírek miatt emelkedhet, az index legjobban teljesítő komponense a Deutsche Bank.

Jól indul a nap a magyar tőzsdén

Jó hangulatban indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,4 százalékos emelkedéssel nyitott, a blue chipek kivétel nélkül mérsékelt, 1 százalék alatti pluszban kezdték a napot.

Az oroszokon a világ szeme, megállíthatják az olajár esését

Oroszország vonakodik az újabb kitermelésvisszavágási javaslat hallatán, bár ma Alexander Novak energiaminiszter találkozni fog a nagy orosz olajtársaságok illetékeseivel. Az olajtartalékok csak növekednek a gyatra kínai kereslet miatt, ráadásul még a líbiai termelés is visszatérhet a piacra, mindeközben az olajár idén már 17 százalékot esett, mely a szaúdiakat igencsak zavarja.

Tovább a cikkhez

Nem okozott csalódást a Heineken

A világ második legnagyobb sörkészítője, a Heineken közzétette legfrissebb számait, amelyek megfeleltek az elemzői várakozásoknak.

Európa legkelendőbb lagerének holland gyártójának nettó bevétele 5,6 százalékkal, 23,9 milliárd euróra növekedett. A társaság egyszeri tételek előtti éves működési profitja 3,9 százalékkal nőtt az előző évhez képest, 4,02 milliárd euróra. A cég működési profit marzsa 16,8 százalék volt. A gyártó EPS-e 4,9 százalékkal 4,38 euróra nőtt.

A Heineken vezérigazgatója, aki júniusban 15 év után lemond a posztjáról, azt mondta, hogy a cég a negyedik negyedévben 4,1 százalékos sörmennyiség-növekedéssel zárta az évet, amelyet brazíliai, vietnámi és kambodzsai erőteljes növekedése segített.

Összességében a profitnövekedés Ázsiában volt a legnagyobb, nevezetesen Vietnamban, a Heineken második legjövedelmezőbb piacán, valamint Amerikában, ahol a Heineken Brazíliában terjeszkedett, és legnagyobb piacának számító Mexikó is található.

A társaság októberben mérsékelte a profitvárakozásokat, mivel 4 százalékos előrejelzést adott, ami a korábban megjósolt, - közepes, egyszámjegyű - tartomány alsó része. Heineken szerint a volumen és az ár növekedése, valamint a fogyasztók áttérése a drágább sörökre, és az input költségek mérsékelt emelkedése, egyszámjegyű százalékos növekedést eredményezhet az üzemi eredményben ebben az évben. A társaság által összeállított konszenzus szerint az átlagos piaci várakozás az idén 6 százalékos profitnövekedést vetít előre.

A Heineken árfolyama 4,2 százalékkal került feljebb.

A tengerentúli tőzsdék csúcsdöntése után a DAX is új csúcsra törhet

  • Feljebb kerültek az ázsiai tőzsdék szerdán, a piaci kommentárok szerint a hangulatot azok a hivatalos kínai nyilatkozatok is javíthatták, amelyek szerint néhány kínai tartományban csökkent a koronavírus által okozott új megbetegedések száma, azonban a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak összességében továbbra is óvatosságra intették a befektetőket. A Nikkei 0,7 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 1 százalékot erősödött, míg a sanghaji börze 0,9 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékos erősödése mellett a szingapúri börze 1,2 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 51 pontos plusza 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a DAX kedden napon belül új csúcsra kapaszkodott, míg az S&P500 és a Nasdaq tegnap új történelmi csúcson zárt.
  • Szerdán nem érkezik fontos hazai makroadat. Az eurozónából a decemberi ipari termelési adatsort publikálják, az Egyesült Államokban Jerome Powell Fed elnök szenátusi meghallgatására figyelnek majd a befektetők.
  • A hazai fizetőeszköz kedden a megközelítette a múlt pénteki, új történelmi mélypontját az euróval szemben, majd az árfolyam kismértékben tudott csak eltávolodni 339,26 forintos mélypontjától. A forint ma reggel az irányt keresi, egy euróért 338,65 forintot kell fizetni, míg egy dollár 310,54 forintba kerül.

Szerdán teszi közzé beszámolóját a CVS Health és a Cisco is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Thomas Lohnes/Getty Images

Frankfurti tőzsde
Elárulta a Transferwise, mire készülnek Magyarországon
koronavirus2
donaldtrump
railroad vasút vonat
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudjuk fordítani.
Frankfurti tőzsde