Előfizetői tartalom

Lépnie kellene az olajkartellnek, de az oroszok hezitálnak

Portfolio
Statisztikai módszertanváltásnak köszönhetően 15 000 darabbal nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Kínában, mely további nyomás alatt tarthatja a nagy ázsiai ország üzemanyagfogyasztását, és ennek következtében a kőolaj keresletét. Az oroszok támogatnák az aktuális termelésvisszavágások kitolását az idei második negyedévre is, azonban a szaúdiak és az OPEC technikai bizottsága által javasolt további vágásokról még nem nyilatkoztak. Az OPEC friss havi jelentésében 440 ezer hordó/nap többletet prognosztizál idénre, amennyiben a januári szinteken tartaná a kartell az olajkitermelését.

Az utóbbi napok emelkedése után ismét esésbe fordult az északi-tengeri nyersolaj, a Brent ára, miután a kínai Hubei tartományban statisztikai módszertan váltás történt a koronavírusos fertőzöttek számosságát illetően, így 15 000 emberrel nőtt a megbetegedettek száma. A hírre az árfolyam 1 százalékos eséssel reagált, azonban még nem törölte le a tegnapi nagy visszapattanást....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái