Előfizetői tartalom

50 százalékkal is visszaeshet Kína szélerőmű telepítése

Portfolio
A koronavírus megjelenése előtt is szűk volt a szélerőmű alkatrészek kínálati oldala Kínában, azonban a járvány jelentősen, 10-50 százalékkal csökkentheti a 2020-ra prognosztizált szélkerekek telepítését. Az Egyesült Államok is bajba kerülhet, ugyanis jelentős részben Kínából importálja a szükséges alkatrészeket a szélturbináihoz. Az üzembehelyezések pedig kockára tehetik a projektekre adott állami támogatásokat.

A szélkerekek piacát sem kíméli az új koronavírus, elsődlegesen Kína, de másodlagosan az Egyesült Államok 2020-as szélerőmű vállalásai is veszélybe kerültek a Wood Mackenzie elemzése szerint. A karanténok hatására leállt a szélturbinák alapanyagainak az előállítása is a nagy ázsiai országban, amely piac kínálati oldala már egyébként is szűkölködött az egyre növekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés