Üzlet

A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

Portfolio
A 4iG csatlakozott az innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére létrehozott Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció). A 4iG stratégiai célja, hogy a jövőben nagyobb súllyal vegyen részt mesterséges intelligencia alapú rendszerek és szolgáltatások fejlesztési irányainak meghatározásában olyan területeken – pl. agrárium, vagy közigazgatási informatikai rendszerek – ahol a társaság már jelentős referenciákkal és tapasztalatokkal is rendelkezik – derült ki a társaság közleményéből.

Többrétű kutatás-fejlesztési projektjei révén a 4iG jelentős tudásbázissal rendelkezik a mesterséges intelligencia hétköznapi alkalmazásában. Ennek a folyamatosan megújuló képességnek köszönhetően a társaság a piacon megszerezhető MI-termékekből saját hozzáadott értékkel állít elő alkalmazásokat, szolgáltatásokat. A partnerek ezt a többlettudást kapják meg, amikor a 4iG egyedi igényekre szabott, komplex informatikai megoldásokat fejleszt számukra. Az IT-nagyvállalat érdekelt a Magyarországi MI Koalíció eredményes működésében, ezért a szervezet céljainak megvalósítását elkötelezetten támogatja.

– Ma egy ország gazdaságának fejlődését nem elsősorban a munkaerő ára, hanem sokkal inkább a dolgozók tudása határozza meg. Egy-egy gyár telepítésénél is egyre fontosabb szempont a leendő munkavállalók mesterséges intelligenciával, gépi tanulással és a többi digitális szolgáltatással kapcsolatos képzettsége. A modern befektetőknek a mesterséges intelligencia összességében nagyobb költségmegtakarítást eredményez, mint az olcsó munkaerő. – mondta Farkas Péter, a 4iG műszaki vezérigazgató-helyettese. – Magyarországon már egyre több vállalat, köztük a kisebbek is felismerik, milyen fontos lehetőségeket nyit meg a mesterséges intelligencia alkalmazása, amellyel hatékony és gyorsan megtérülő szolgáltatásokra támaszkodhatnak a jövőjüket építő vállalkozások. – hangsúlyozta a szakember.

A Magyarországi MI Koalíció Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére, 78 nemzetközi és hazai cég, továbbá egyetemek, kutatóintézetek, szakmai, valamint közigazgatási szervezetek részvételével alakult meg 2018 őszén. Az MI koalíció működését a Digitális Jólét Program (DJP) biztosítja. Szakmai tevékenysége jelenleg 6 munkacsoportban folyik, ezek közül a 4iG jelenleg a Digitális Agrár Stratégia csoportban a legaktívabb. A Koalíció tagjainak elsődleges szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait, kereteit. A szervezet állandó szakmai- és együttműködési fórumot teremt mind a fejlesztői, mind pedig a felhasználói oldal – piaci és állami szereplők, akadémiai szféra, szakmai szervezetek – képviselőinek.

A 4iG 2,7 százalékkal került ma feljebb, míg a társaság részvényárfolyama idén 8,5 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés 4IG-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán