Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárt a Magyar Telekom

Portfolio
Estek kedden az európai tőzsdék, a részvénypiaci hangulat elromlott, a befektetők a koronavírus gazdasági hatásai miatt aggódhattak, a hangultra az Apple bejelentése is rányomhatta bélyegét, miután a cég a koronavírus miatt nem tudja tartani a korábban tett árbevételi előrejelzését. Az amerikai részvényindexek is lejjebb kerültek. A magyar tőzsde felülteljesítő volt Európában, viszont a Magyar Telekom lejjebb került a gyorsjelentés után.

Eséssel zárt a Magyar Telekom

Felülteljesítő volt ma a magyar tőzsde, a BUX 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek felemásan teljesítettek, az OTP  stagnált, a Mol 1,5 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1 százalékot erősödött. A leggyengébben a Magyar Telekom teljesített, amely mögött az cég osztalékvágása húzódhat meg, a cég árfolyama 1,6 százalékkal került lejjebb. A hazai tőzsdén a legjobban az DM-KER teljesített, a cég árfolyama 5,9 százalékos eséssel zárt. A leggyengébben teljesítő hazai papír a Enefi volt, melynek árfolyama 7,6 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés MTELEKOM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Szárnyal a Tesla

Nem ér véget a Tesla őrület, az elektromosautó-gyártó árfolyama nagyot emelkedett, miután a Bernstein egyik elemzője 325 dollárról 730 dollárra emelte a célárát. Az elemző elmondta, hogy nagyon nehéz megindokolni a Tesla árfolyamát, de a befektetők számára pozitív visszajelzés, hogy a vállalat képes profitot termelni, és az elemző optimista a cég jövőbeli kilátásaival kapcsolatban.  A céláremelés mellett az árfolyam emelkedésében az is szerepet játszhat, hogy a Tesla és egy kínai akkumulátorgyártó tárgyalásai előrehaladott stádiumban vannak, a tárgyalás sikeressége esetén a cég jelentősen csökkentheti a Kínában gyártott járművek akkumulátorainak költségét. A Tesla árfolyama idén 103,5 százalékot emelkedett, ma 6,4 százalékkal került feljebb.

Nagyot esett a Magyar Telekom árfolyama

Nagyot esett a Magyar Telekom árfolyama, miután a cég kereskedési időben közzétette a legfrissebb számait. A vállalat bevétele és EBITDA-ja a vártnál magasabb, míg a működési eredmény és az adózott eredmény mérsékelten alacsonyabb lett, mint az elemzői várakozások átlaga.

A Magyar Telekom igazgatósága a 2019-es eredmény után részvényenként 27 forintos osztalék kifizetését célozta meg, ma azonban úgy döntött a cég igazgatósága, hogy a 2019. üzleti év után részvényenként 20 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek. Az igazgatóság döntést hozott továbbá egy 5,2 milliárd forint értékű részvényvisszavásárlási program indításról.

A Magyar Telekom árfolyama 2,9 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés MTELEKOM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Meglepetés a Magyar Telekomtól

Ma piaci kereskedési időben közzétette tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számait a Magyar Telekom, a vállalat ezzel egy időben tette közzé az igazgatóság osztalékjavaslatát is.

Tovább a cikkhez

Lejjebb kerültek az amerikai tőzsdék

Tegnap zárva tartottak az amerikai börzék, ma pedig lejjebb kerültek a nyitás után, a befektetők a koronavírus negatív gazdasági hatásai miatt aggódhatnak, ami az Apple-t is elérte, valamint a cég beszállítóit, ez vethet árnyékot a világ részvénypiacaira. A Dow 0,4 százalékos esése mellett az S&P 500 0,3 százalékkal került lejjebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megérezte a koronavírus gazdasági hatását az Apple

Esett az Apple árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután a cég bejelentette, hogy a márciussal záródó negyedévben nem lesz képes az árbevétel várakozásait tartani.

A cég a bejelentést két tényevővel indokolta. Egyrészt az Apple szerint a globális iPhone kínálat átmenetileg korlátozott lesz, bár a cég partnereinek iPhone-összeszerelő egységei újranyitottak, azonban az Apple várakozásaihoz képest a gyártás felfutása lassabbnak bizonyult. Másrészt a keresleti tényezők is szerepet játszottak, miután az Apple zárva tartó kínai üzletei mellett sok partner üzletei is zárva tartottak.

Az Apple árfolyama a nyitás előtt 2,4 százalékkal került lejjebb.

apple

Szárnyal Olaszország negyedik legnagyobb bankjának árfolyama

Szárnyal az UBI Banca árfolyama, miután tegnap éjjel meglepetésszerűen érkezett a bejelentés, hogy a CIB tulajdonosa, az Intesa Sanpaolo 4,86 milliárd eurós árajánlatot tett a kisebb bank akvizíciójára.

Az UBI Banca Olaszország negyedik legnagyobb bankja, az Intesa a tranzakciót részben részvénykibocsátásból fedezi majd, és a rivális bankot részvényeinek felvásárlásán keresztül szerzi majd meg. A fúzió után az eurozóna hetedik legnagyobb bankja jöhet létre, 1100 milliárd eurós eszközállománnyal. A UBI Banca részvényárfolyama 22,3 százalékkal került feljebb.

Nagyot esett a Thyssenkrupp árfolyama

Nagyot esett a Thyssenkrupp árfolyama kedden. A társaság hétfőn jelentette be, hogy a finn Kone kiesett a versenyből, ami a Thyssenkrupp felvonó divíziójáért folyik. A befektetők rosszul fogadták, a hírt, mivel a Kone ajánlata volt a legnagyobb, több mint 17 milliárd euró, ami nagyjából 1,5 milliárd euróval több mint a még versenyben lévő két magántőke-konzorcium ajánlata.

A Thyssenkrupp döntése mögött több ok is meghúzódik, egyik részről a társaság felügyelő bizottságának felét szakszervezetek alkotják, amelyek a kezdetektől fogva attól féltek, hogy a Kone munkahelyeket fog megszüntetni. Másik részről egy tisztább értékesítési folyamat is prioritás lehet a Thyssenkrupp számára, mivel a pénzügyi befektetők kevesebb kockázatot jelentenek az esetlegesen elhúzódó monopóliumellenes intézkedések szempontjából, a Konehez képest, a Reuters által megszólaltatott elemzők szerint.

A Thyssenkrupp árfolyama 6,1 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés THYSSENKRUPP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a nyitás után, a DAX és a CAC is több mint 0,5 százalékos mínuszban van, ami annak tudható be, hogy a részvénypiaci hangulatra a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos befektetői aggodalmak, valamint az Apple bejelentése is rányomhatta bélyegét, miután a cég a koronavírus miatt nem tudja tartani a korábban tett árbevételi előrejelzését.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel nyitott a magyar tőzsde

A tegnapi jó teljesítmény után ma eséssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP és a Richter esik, a Magyar Telekom és a Mol stagnál.

Eséssel indulhat a nap az európai tőzsdéken

  • Lejjebb kerültek az ázsiai tőzsdék kedden, a piaci kommentárok szerint a befektetők a koronavírus gazdasági hatásai miatt aggódhattak. A részvénypiaci hangulatra az Apple bejelentése is rányomta bélyegét, miután a cég közzétette, hogy a márciussal végződő negyedévben nem tudja majd tartani a korábban tett árbevétel előrejelzését, miután a társaság szerint koronavírus járvány lassította a termelést és gyengítette a keresletet Kínában. A Nikkei 1,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze stagnál. Ázsia más részein is lejjebb kerültek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,5 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai tőzsdék hétfőn zárva tartottak Elnökök Napja miatt, kedden a megszokott menetrend szerint folytatódik a kereskedés, a tengerentúli határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel. A német tőzsde új történelmi csúcson zárt hétfőn, míg a határidős DAX 110 pontos mínusza 0,8 százalékos esést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.
  • Kedden az MNB nemzetközi tartalékok január végi adatát publikálja, az ÁKK pedig 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart. Németországból a februári ZEW gazdasági hangulatindexét teszik közzé.
  • A forint gyengült az euróval szemben ma reggel, egy euróért 335,78 forintot kell fizetni, míg egy dollár 309,90 forintba kerül.

Kedden teszi közzé beszámolóját a Magyar Telekom.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán