georgesoros
Üzlet

Soros György: ki kell rúgni a Facebook vezérét!

Portfolio
Mark Zuckerbergnek be kellene fejeznie a ködösítést, amikor jámbor módon a kormányzati szabályozás mellett érvel – írja Soros György a Financial Timesban megjelent olvasói levelében. Rövid véleménycikke végén megismétli javaslatát: távolítsák el Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget a Facebook vezetéséből.

Úgy tűnik, Zuckerberg úr valamiféle kölcsönönös segítségnyújtási megállapodásban áll Donald Trumppal, amely segíti az amerikai elnököt abban, hogy újraválasszák – fakad ki cikkében a multimilliárdos befektető, amelyben többek között Zuckerberg legújabb szabályozási javaslatára is reagált. Soros úgy véli, a Facebooknak nem kell megvárnia a kormányzati beavatkozást ahhoz, hogy ne fogadja be a politikai hirdetéseket a november 4-én esedékes amerikai elnökválasztásokig.

Ha pedig kétség merül fel, hogy egy hirdetés politikai-e, akkor óvatosságból el kell utasítania a hirdetés megjelentetését – véli Soros. Szerinte nem valószínű, hogy a Facebook eszerint fog eljárni, ezért megismétli a nagybefektető korábbi javaslatát: Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget el kell távolítani a Facebook vezetéséből. („Mondani se kell, hogy támogatom a közösségi média platformok kormányzati szabályozását” – zárja sorait Soros György).

A Google és a Facebook térnyerése, illetve monopolista viselkedése globális problémává vált - mondta Soros György már a 2018-as davosi fórumon is, azóta pedig folyamatosan napirenden tartja a témát. A milliárdos üzletember - aki egyébként szintén befektetett a két óriáscégbe - úgy fogalmazott, hogy ezek a vállalatok kihasználják a társadalmi környezetet, sokféle problémát okozva ezzel. Soros azt is felvetette, hogy a tech cégek kísértésbe esve rossz kompromisszumokat kötnek az orosz és a kínai piaci térnyerés érdekében.

Címlapkép: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

vitezy david
koronaviruscoronavirus
Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
BÉT 4iG