Előfizetői tartalom

Elutasította a Huawei keresetét egy amerikai bíró

MTI
Egy texasi szövetségi bíró elutasította kedden a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat Egyesült Államok elleni perkeresetét. A távközlési berendezések gyártásával, hálózatok kiépítésével és tanácsadással foglalkozó kínai vállalat egy 2018-ban érvénybe lépett amerikai törvény ellen nyújtott be keresetet, még tavaly márciusban. A jogszabály értelmében az amerikai szövetségi hivataloknak és intézményeknek tilos üzleti kapcsolatba lépniük a Huaweijel.

Amos Mazzant kelet-texasi szövetségi bíró így indokolta a döntését: az amerikai kongresszusnak megvan a felhatalmazása arra, hogy megtiltsa szövetségi intézményeknek Huawei-termékek vásárlását. "Szerződést kötni a szövetségi kormányzattal kiváltság, és nem alkotmányban garantált jog" - írta 57 oldalas indoklásában a bíró. A Huawei elégedetlenségének adott hangot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés