cimlap_arany0219
Üzlet

Száguld a palládium és az arany

Portfolio
Kitört az arany az idei kereskedési sávjából, mert felerősödtek a spekulációk, hogy a koronavírus által okozott gazdasági lassulásra újabb központi banki élénkítések jöhetnek. A palládium árfolyama pedig továbbra sem bír megállni, idén már több mint 40 százalékot lehetett keresni rajta.

1600 dollár fölé menetelt az arany árfolyama a tegnapi kereskedésben, mellyel kitört a másfél hónapja tartó sávozó mozgásából, mely 1545 és 1590-es szintek közé szorította az árfolyamot. A jelenlegi árfolyammal már 2013 óta nem látott szintekre emelkedett az arany jegyzése.

A piaci kommentárok a koronavírus gazdaságra gyakorolt bizonytalan hatásával magyarázzák a sárga nemesfém jó teljesítményét, ugyanis elképzelhető, hogy amennyiben súlyosabb lassulást okozna a járvány, kénytelen lenne a Fed is kamatot csökkenteni, mely csökkentené az arany tartásának alternatíva költségét. Idén már több mint 5 százalékot emelkedett az arany, és a koronavírus terjedésének következtében rekordszinten tartózkodnak a fizikai aranyat tartó ETF-ek készletszintjei.

A palládium is tovább szárnyal idén, mellyel már 41 százalékot ment fel csak az elmúlt másfél hónapban, a mai napon pedig 6 százalékot ugrott az árfolyam. Elemzők szerint 20 százalék kínálati deficit lehet idén a palládium piacán, mely támogatólag hat a fém árfolyamára. Legfőképp a kínai környezetvédelmi előírások húzzák a palládium keresleti oldalát, melyet az autók katalizátorában használnak fel.

Címlapkép: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán