Frankfurti tőzsde
Üzlet

Új csúcson zárt ma az OTP

Portfolio
Erősödtek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a BUX felülteljesítő volt. A hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban, a bankpapír új csúcson zárta a szerdai kereskedést.

Új csúcson zárt az OTP

Felülteljesítő volt a magyar tőzsde, a BUX 1,4 százalékkal került feljebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül emelkedtek, egyedül a Magyar Telekom került lejjebb 1,7 százalékkal. A Richter 0,9 százalékos emelkedése mellett, a Mol 1,1 százalékot erősödött, míg a legjobban az OTP teljesített, amelynek árfolyama 2,5 százalékkal került feljebb, így új csúcson tudott zárni a bankpapír. A hazai tőzsdén leggyengébben a Cyberg teljesített, melynek árfolyama 7,7 százalékkal került lejjebb. A legjobban teljesítő hazai papír 6,4 százalékos emelkedéssel az Enefi volt.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Folytatódik a Tesla őrület

Folytatódik a Tesla őrület, az árfolyam ismét hatalmasat emelkedett, ezúttal egy újabb céláremelés állhat az emelkedés mögött, hiszen a MarketWatch szerint a Piper Sandler elemzője 729 dollárról 928 dollárra felemelte az elektromosautó-gyártó célárát, így jelenleg ő a legoptimistább Wall Street-i elemző a Teslával kapcsolatban. Az elemző úgy látja, hogy a Tesla számára a következő lépés, hogy a fogyasztók nem csupán egy Tesla elektromos járművet vesznek, hanem a jármű töltéséhez szükséges napenergia kapcsolt eszközöket és akkumulátorokat is.

A szakember azt is elmondta, hogy Tesla növekedési esélyeinek felméréséhez telepítettek egy napelemes töltőrendszert, amellyel egy Model X-et töltöttek, és az eredmények meggyőzőek voltak, ezért is történt meg a céláremelés. Tesla árfolyama átlépte a 900 dollárt, jelenleg 6,2 százalékos emelkedéssel 911,3 dolláron jár az árfolyam, idén pedig 118,2 százalékkal került feljebb.

Mérsékelt emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék

Mérsékelt emelkedéssel nyitottak a tengerentúli tőzsdék, bár korábban aggodalmakat okozott, hogy az Apple arról számolt be, hogy nem fogja tudni tartani a márciussal végződő negyedévre az árbevétel előrejelzését, a befektetők azonban inkább arra figyelhetnek, hogy a koronavírusos esetek számának növekedésében lassulás látszik, valamint arra, hogy Kína hajlandó további intézkedéseket eszközölni legyengült gazdaságának fellendítésére. Az S&P 500 történelmi csúcsának közelében jár, a Dow is feljebb került.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Történelmet írt a Magyar Telekom anyacége

Közzétette legfrissebb számait a Deutsche Telekom, 2019-es év a társaság történetének eddigi legjobb üzleti éve volt, az árbevétel rekordszintre került, a profit minden szegmensben növekedni tudott, így sikerült elérni a menedzsment által novemberben megemelt várakozásokat.

Tovább a cikkhez

Új csúcson zárhat ma az OTP

Emelkednek az európai tőzsdék a szerdai kereskedés második felében, a DAX 0,6 százalékos erősödésével a történelmi csúcsa közelében jár, a CAC40 0,6 százalékkal került feljebb, míg a madridi börze 0,7 százalékot erősödött.

A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a prágai tőzsde 0,2 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,4 százalékkal került feljebb, míg a lengyel WIG 0,5 százalékot esett. A magyar tőzsde emelkedik, a BUX 7,4 milliárd forintos forgalom és 479 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, a blue chipek közül az OTP teljesít a legjobban, a bankpapír az átlagosnál magasabb forgalom mellett emelkedik, az árfolyam egészen 15 640 forintig emelkedett, ha a részvény itt zár, az új történelmi zárócsúcsot jelentene, és az árfolyam csupán karnyújtásnyira van a december 13-i, 15 850 forintos történelmi maximumától.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Jó a hangulat az európai tőzsdéken

Jó a hangulat az európai tőzsdéken, a befektetők kedvezően fogadták, hogy a koronavírus által fertőzött esetek száma már második napja csökken Kínában.

Felpattant a Deutsche Telekom

Emelkedik a Deutsche Telekom a gyorsjelentés után, a cég fennállása során a legjobb üzleti évről számolt be. Az árbevétel éves szinten 6,4 százalékkal 80,5 milliárd euróra nőtt, a negyedévben pedig a korábbi évhez képest 5,4 százalékkal 21,4 milliárd euróra emelkedett. Az EBITDA 24,2 százalékkal 27,1 milliárd euróra nőtt, a negyedévben az előző évhez képest 29,3 százalékkal 6,6 milliárd euróra nőtt. A nettó profit 78,5 százalékkal 3,9 milliárd euróra nőtt, a negyedévben az előző évhez képest 0,4 milliárd eurós veszteségből, 0,7 milliárd eurós nettó nyereségbe csapott át.

Az Deutsche Telekom árfolyama 2,9 százalékkal került feljebb.

Részletes elemzéssel később jelentkezünk.

Esik a Magyar Telekom

A szerdai piacnyitástól távolodva tovább kapaszkodik felfelé a magyar tőzsde, a BUX 310 pontos plusz mellett 0,7 százalékkal került feljebb. Az OTP 1,2 százalékos erősödése mellett a Mol 0,7 százalékot erősödött, míg a Richter árfolyama 0,4 százalékot emelkedett. A blue chipek közül a negatív kivételt a Magyar Telekom jelenti ma délelőtt, a telekomcég árfolyama 1,4 százalékkal került lejjebb. A Magyar Telekom tegnap tette közzé legfrissebb számait, továbbá azt is bejelentették, hogy a társaság menedzsmentje a korábban megcélzotthoz képest alacsonyabb mértékű osztalékfizetést javasol. A cég igazgatósága a 2019-es eredmény után korábban részvényenként 27 forintos osztalék kifizetését célozta meg, tegnap azonban azt jelentették be, hogy a tavalyi üzleti év után részvényenként 20 forint osztalék kifizetését javasolja majd a közgyűlésnek, ami sok befektetőt hidegzuhanyként érhetett.

Kereskedés MTELEKOM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Felfelé kapaszkodnak az európai tőzsdék

Mérsékelt erősödéssel indult a szerdai kereskedés Európában, a kontinens irányadó részvényindexei felfelé kapaszkodnak, a CAC40 0,4 százalékos erősödése mellett a DAX 0,4 százalékkal került feljebb, míg az olasz tőzsde 0,2 százalékot erősödött, a befektetők a beérkező vállalati beszámolók mellett a koronavírussal kapcsolatos hírekre figyelnek majd.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megvan, miért vágta vissza osztalékát a Telekom

A tegnap közétett beszámoló után ma reggel sajtótájékoztatót tartott a Magyar Telekom, ahol Szabó János, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese értékelte a trendeket. Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes saját kezdeményezésére távozik a Magyar Telekomtól, szerződése 2020. február 29-i hatállyal szűnik meg, utódja 2020. március 1-jétől Darja Dodonova, a Deutsche Telekom korábbi európai műszaki kontrolling vezetője, aki a ma reggeli sajtótájékoztatón is bemutatkozott.

Tovább a cikkhez

Enyhe emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a magyar tőzsdén

Enyhe emelkedéssel vágott neki a szerdai napnak a magyar tőzsde, a BUX 143 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek, a telekomcég papírjai 1,1 százalékkal kerültek lejjebb, miután tegnap kiderült, hogy a társaság menedzsmentje a korábban megcélzotthoz képest alacsonyabb mértékű osztalékfizetést javasol. Az OTP 0,2 százalékos erősödése mellett a Mol 0,8 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,5 százalékot emelkedett.

Erős évet zárt a Deutsche Telekom

Közzétette legfrissebb számait a Deutsche Telekom. Az árbevétel éves szinten 75,7 milliárd euróról 6,4 százalékkal 80,5 milliárd euróra emelkedett, amely meghaladta az elemzők által várt 80 milliárd eurót. A decemberben végződő negyedéves árbevétel a korábbi évhez képest 20,2 milliárd euróról 5,4 százalékkal 21,4 milliárd euróra nőtt. Az EBITDA 21,8 milliárd euróról 24,2 százalékkal 27,1 milliárd euróra növekedett, amely alacsonyabb, mint az elemző által várt 28,1 milliárd euró. A decemberben végződő negyedévben az előző évhez képest az EBITDA 5,1 milliárd euróról 29,3 százalékkal 6,6 milliárd euróra nőtt. Az adózott eredmény 2,2 milliárd euróról 78,5 százalékkal 3,9 milliárd euróra nőtt, amely alulmúlta az elemzők 4,8 milliárd eurós várakozását. A nettó profit a decemberben végződő negyedévben az korábbi évhez képest 0,4 milliárd eurós veszteségből, 0,7 milliárd eurós adózott nyereségbe csapott át. Részletes elemzéssel később jelentkezünk majd. 

Mérsékelt emelkedéssel indulhat a nap az európai tőzsdéken

  • Az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett szerdán, a piaci kommentárok szerint a hangulatot javítani tudta, hogy immár második napja csökkent Kínában a koronavírussal fertőzött új esetek száma, a Nikkei 0,9 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji börze 0,3 százalékot esett. Ázsia más részein is emelkedéssel próbálkoztak a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 0,5 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 64 pontos plusza 0,5 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
  • Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat, emellett a januári brit inflációs adatsorokra, valamint a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére figyelnek majd a befektetők. Az Egyesült Államokból emellett a januári megkezdett házépítési statisztikákat és a kiadott új építési engedélyek adatsorát is publikálják majd.
  • A forint az irányt keresi az euróval szemben szerda reggel, egy euróért 335,49 forintot kell fizetni, míg egy dollár 310,69 forintba kerül.

Szerdán teszi közzé beszámolóját a Rába.   

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Újabb pofont kaptak a Telekom részvényesei

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a lehetőségekhez képest kevés osztalékot fizet ki a Magyar Telekom. Változásra nem sok az esély.

Tovább a cikkhez

MKB: 1070 forintot érnek az Alteo papírjai

Közzétette a negyedéves gyorsjelentést értékelő Alteo-elemzését az MKB. Az elemző nem változtatott a gyorsjelentést követően a modelljén, a 12 havi célár továbbra is 1070 forint, ami 24 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

Tovább a cikkhez

Kellemetlen meglepetés a Magyar Telekomtól

Bár ma piaci kereskedési időben közzétette tavalyi negyedik negyedéves és egész éves számait a Magyar Telekom, azzal együtt, hogy osztalékjavaslat is érkezett, a tavalyi számok szinte teljesen érdektelenek lettek, a Telekom menedzsmentje ugyanis a korábban megcélzotthoz képest alaposan visszavágta az osztalékot.

Tovább a cikkhez
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
dramai olasz figyelmeztetes guiseppe conte kozos kotveny
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán