Frankfurti tőzsde
Üzlet

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Reggel a BUX történelmi maximuma közelében járt, ezt követően azonban lefordult a magyar tőzsde, és végül eséssel zárt a hazai részvényindex. A blue chipek szinte kivétel nélkül estek, leggyengébben az OTP teljesített. Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek, a befektetők a koronavírussal kapcsolatos beszámolók mellett a vállalati hírekre figyeltek.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Lejjebb került ma a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékot gyengült. A blue chipek szinte kivétel nélkül estek, a Richter 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Mol 0,5 százalékot esett, a Magyar Telekom 0,6 százalékot gyengült, a leggyengébben az OTP teljesített, a bankpapír árfolyama 1,7 százalékkal került lejjebb. A legjobban teljesítő részvény a hazai tőzsdén a SET Group volt, melynek árfolyama 2,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén a leggyengébben ma az Őrmester teljesített, melynek részvényei 6,9 százalékkal kerültek lejjebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nagyot emelkedett a Schneider Electric árfolyama

Történelmi csúcsra emelkedett a Schneider Electric árfolyama csütörtökön, miután a francia cég a frissen közzétett negyedéves számaiban az elemzői várakozások felett teljesített, valamint közölte, hogy magabiztos abban, hogy sikerül áthidalni a koronavírus negatív gazdasági hatásait. A cég szerint a vírus az első negyedévben 300 millió eurós árbevétel kiesést jelent majd a gyárleállások miatt, mivel a társaság árbevételeinek 15 százalékát Kína teszi ki. A társaság árbevétele éves alapon 27,16 milliárd euró volt, míg az EBITDA marzs 15,6 százalék. A társaság 2,55 eurós osztalékot tervez fizetni a 2019-es évre. A Schneider Electric árfolyama 7,2 százalékkal került feljebb.

Lefordult az OTP

A csütörtöki piaczárás felé közeledve lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 6,3 milliárd forintos forgalom és 312 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek, míg a hazai nagypapírok közül a szerdán új csúcson záró OTP teljesít a leggyengébben, a bankpapír 1,2 százalékkal került ma lejjebb.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama

Nagyot estek az Air France-KLM részvényei csütörtökön, miután a légitársaság arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus járvány miatt a cég eredménye 150-200 millió euróval vetheti vissza a cég eredményét áprilisig. Az Air-France 3,7 százalékos esése mellett a Lufthansa 2,5 százalékkal került lejjebb.

Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék

Az irányadó európai részvényindexek többsége lejjebb került a csütörtöki kereskedés második felében, miután a befektetők a koronavírussal kapcsolatos beszámolók mellett a vállalati hírekre figyeltek. A tengerentúli tőzsdék a szerdai csúcsdöntések után mérsékelt eséssel vágtak neki a csütörtöki kereskedésnek, a Dow 0,1 százalékos esése mellett az S&P500 0,2 százalékkal került lejjebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esik a Rába

A szerdai piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Rába. A cég bevételben meghaladta, azonban az eredmény sorokon jelentősen alulmúlta a társaságot követő elemző várakozásait a negyedik negyedéves gyorsjelentésében. Az EBITDA 36 százalékkal lett kevesebb a vártnál, míg az adózott eredmény 66 százalékkal. Éves alapon minden soron jelentős a visszaesés, az árbevétel 15 százalékkal mérséklődött, az adózott eredmény 74 százalékkal. Egyedül negyedéves alapon sikerült növekedést felmutatni a Rábának a főbb számokban. Az európai tehergépjármű piac és a mezőgazdasági munkagépek szegmensének jelentős gyengélkedése rányomta a bélyegét a Rába eredményére, melyen a növekvő bérnyomás és energiaárak sem segítettek. A Rába lejjebb került ma, a társaság részvényárfolyama 2,6 százalékkal került lejjebb.

Kereskedés RABA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde, a kereskedés második feléhez közeledve, a BUX 0,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül esnek, egyedül a Magyar Telekom tudott erősödni, a leggyengébben az OTP teljesít.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az irányt keresi Európa

Mérsékelten esnek az európai tőzsdék, a hangulatra a koronavírussal kapcsolatos hírek lehetnek hatással, hiszen annak ellenére, hogy Kínában jelentősen csökkent az újonnan megfertőződöttek száma, valamint a jegybanki alapkamatot is megvágták a gazdaság élénkítésére, viszont Dél-Koreában jelentősen megugrott a megbetegedések száma, valamint Japánból két halálesetről számoltak be. A DAX és CAC mérsékelt eséssel előző napi záróértékük közelében járnak.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Összejöhet az új csúcs az OTP-nél

Iránykereséssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX történelmi csúcsa közelében van, azonban egyelőre stagnál a hazai részvényindex, a blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP mérsékelt emelkedéssel indította a napot, a bankpapír a szerdai zárócsúcsa felett, és a történelmi maximuma közelében jár.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Győztek az oroszok, nem lesz rendkívüli olajülés

Úgy tűnik, nem lesz rendkívüli OPEC+ ülés, mivel a kartell már kiküldte tagjainak az eredetileg tervezett ülésre a meghívókat. A további kitermeléscsökkentési javaslat egyértelműen Oroszországon vérzett el, akik kevésbé érzékenyek az alacsonyabb olajárakra, mint szaúdi társaik.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés Európában Mi történt eddig a t

  • Vegyesen teljesítettek az irányadó ázsiai részvényindexek csütörtökön, a befektetők a koronavírussal kapcsolatos hírekre figyeltek, miután Kínában csökkent az új megbetegedések száma, azonban a Reuters szerint Dél-Korában emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. Emellett a befektetők a kínai jegybank csütörtöki ülésére figyeltek, amelyen a kínai központi bank kamatot csökkentett. A Nikkei 0,3 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 1,8 százalékot emelkedett. Ázsia más részein inkább borús hangulatban telt a csütörtöki kereskedés, a szingapúri tőzsde 0,4 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,7 százalékot esett.     
  • Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 15 pontos mínusza 0,1 százalékos esést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.
  • Csütörtökön az ÁKK 12 hónapos kincstárjegy aukciót tart. A kínai jegybank kamatdöntő ülése mellett az Egyesült Királyságból a januári kiskereskedelmi eladási adatsorokra figyelnek a befektetők. Emellett az Európai Központi Bank legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet is közzéteszik majd.
  • A forint kissé gyengült az euróval szemben ma reggel, egy euróért 337,14 forintot kell fizetni, míg egy dollár 312,60 forintba kerül csütörtök reggel.

Csütörtökön teszi közzé beszámolóját többek között az AXA és a Fresenius is.  

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images

Tőzsdei buborékra figyelmeztet a JP Morgan

A defenzív részvényeknél és a tech szektorban is lufi alakult ki a részvénypiacon, aminek a kipukkanására figyelmeztet a JP Morgan.

Tovább a cikkhez

Folytatódik a rossz széria a Rábánál

Az európai tehergépjármű piac és a mezőgazdasági munkagépek szegmensének jelentős gyengélkedése rányomta a bélyegét a Rába eredményére, melyen a növekvő bérnyomás és energiaárak sem segítettek. Éves összehasonlításban minden soron jelentős a visszaesés, egyedül negyedéves alapon tapasztalható kisebb javulás.

Tovább a cikkhez
német200117
cimlap_olaj0331_2
koronavírus sakk
koronavírus covid-19 járvány orvos
Frankfurti tőzsde
bika medve
qr-kód mobilfizetés mobiltelefon azonnali fizetés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Webinárium
Alapoktól a befektetési, kereskedési ötletekig.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
cimlap_olaj0331_2