Az igazi traderek nagyon várják ezt az éjszakát
Üzlet

Estek a tőzsdék, hétéves csúcson az arany

Portfolio
A stabil nyitást követően nem sokkal komolyabb esést szenvedtek el az amerikai részvénypiacok.

Nem sikerült szépíteni

A kereskedés vége felé közeledve emelkedés jellemezte az amerikai tőzsdéket, azonban így is mínuszban zártak. A Dow 0,44%-ot, az S&P 500 0,38%-ot veszített értékéből, a Nasdaq 0,67%-kal került lejjebb.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Csúcson az arany

Hatodik napja emelkedik sorozatban már az arany árfolyama. A nemesfém 2013 február óta nem látott csúcsokra kapaszkodott, miután a jegyzések már 1620 dollárnál járnak. A befektetők a koronavírus okozta bizonytalan környezetben ismét a menedékeszközöket keresik, így nem meglepő, hogy megtalálták az aranyat.

Mérsékelt fordulat indult útnak

A vezető amerikai részvényindexek veszteségei mérséklődtek az elmúlt percekben. A Dow Jones 0,66%-os mínuszban jár a korábbi 1% után, az S&P 500 0,68%-ot, a Nasdaq 0,99%-ot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az a bizonyos egyedi sztori

Nem meglepő, hogy megmozgatta a befektetőket a Morgan Stanley akvizíciós bejelentése. Az amerikai bank ugyanis bejelentette, hogy megvenné az E-Trade Financial Corporationt, egy digitális kereskedési platformszolgáltatót. A hír hatására a csütörtöki kereskedésben a Morgan Stanley papírjai 4%-os mínuszban járnak, míg a kiszemelt célpont árfolyama 24%-ot száguldott.

Innen indult a riadalom?

A CNBC kereskedői körökből származó információi szerint a csütörtöki piaci zuhanás mögött a koronavírussal kapcsolatos kedvezőtlen kínai hírek állnak. Külön kiemelték azt a csütörtöki hírt, mely szerint egy pekingi kórházban drámai mértékben emelkedett a megbetegedések száma.

Ez pedig azokat a félelmeket táplálja, miszerint a vírus átterjedhet a fővárosra.

A csütörtöki kereskedési hangulat jól rámutat arra, hogy egy ilyen bizonytalan környezetben a befektetők előbb adnak el, és csak utána gondolkodnak és ellenőrzik a tényeket.

A legnagyobb vesztesek

A Goldman Sach 2%-os esése és az Intel papírjainak 3%-os értékvesztése emelhető ki a kereskedés első felében.

Hirtelen ütöttek nagyot az amerikai tőzsdéken

Mindhárom vezető részvényindex komolyabb veszteséget mutat: a Dow és az S&P 500 index 1%-kal került lejjebb, a Nasdaq indexe 1,4%-ot veszített értékéből. A befektetők ismét a koronavírus következményeire figyelnek, a jelek szerint ugyanis nem kíméli a kínai gazdaságot és megjelentek már azok az elemzői előrejelzések, amelyek egy esetleges világjárvány globális gazdasági hatásait elemzik.

Az amerikai részvénypiacok esésével párhuzamosan az amerikai 10 éves kötvényhozam csökkent (árfolyama emelkedett), ami szintén utal a felerősödő kockázatkerülésre és menedékkeresésre a befektetők körében. Az arany árfolyama pedig 2013 óta nem látott magas szintjein forog.

Így néz ki csütörtökön a Dow Jones árfolyamának alakulása:

Kereskedés DOW indexszel az Alfa Traderen! Start  

Kiszámolták, mit okozna a globális koronavírus világjárvány

Jelentősen csökkent a napi új koronavírusos megbetegedések száma Kínában szerda éjfélig, de a hatóságok egyelőre nem jelentették ki, hogy a járvány elérte volna a csúcspontját az országban. A csökkenés részben annak is köszönhető, hogy megint megváltozott a számítási módszertan. Mindeközben megugrott a dél-koreai fertőzöttek száma, és új Kínán kívüli halálos áldozatokról is érkeztek hírek.

Tovább a cikkhez

Összeroppantotta a kínai gazdaságot a koronavírus

A koronavírus miatti leállás erőteljesen visszavetette a kínai szolgáltatószektort, és ennek kárát több ágazat akár egész évben is érezheti majd. Az éttermi szolgáltatások és a szórakoztatóipar mellett az ingatlanpiac is megszenvedheti a járványt, rövid- és hosszú távon egyaránt.

Tovább a cikkhez
kórház
kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán