Előfizetői tartalom

Növekedhet az osztalék a Molnál, idén is lehet extra kifizetés

Portfolio
A Mol kedvező gyorsjelentésének publikálását követően a menedzsment beszélt a kilátásokról. Az alaposztalék továbbra is növekedhet, azonban a speciális osztalék mérséklődhet, vagy akár el is tűnhet idén, a poliol marzsok továbbra is vonzó szinteken állnak a negatív petrolkémiai árréskörnyezet ellenére, a gázsszállítási divízió eredménye stagnálhat vagy inkább csökkenhet idén a tavalyi erős számok tükrében, továbbá idén 80 millió dolláros eredménynövekedést jelenthetnek a downstream hatékonyságjavító programjai.

A negyedik negyedéves gyorsjelentés publikálását követően a menedzsment további értékes információkat osztott meg a Mol tervei, működése kapcsán: A múltban tapasztalt szokásos ütemben növekedhet az osztalék a 2019-es év eredményeit illetően is, azaz folytatódhat az alap osztalék 10 százalékos növekedése, ami részvényenként 105 forint körüli kifizetést vetít előre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés