busz bkk
Üzlet

Új e-jegyrendszert építhet a BKK, már idén elindulhat a projekt

Portfolio
Még indén elindulhat a főváros új e-jegfyrendszerének új projektje, néhány éven belül ez egy működő rendszer lesz - jelentette ki a BKK vezérigazgatója. Varga Ivett a Lime sorsáról, a főváros kötöttpályás fejlesztési terveiről is beszélt.

A BKK-vezérigazgatójával, Varga Ivettel készített interjút a HVG, a beszélgetés fontosabb részletei:

  • A BKK hamarosan lezárja a befuccsolt e-jegyrendszer ügyét, és megvizsgálja a lehetőségeket egy új rendszer bevezetésére. Elképzelhető, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt- által fejlesztett BKK-mobiljegy rendszerének továbbfejlesztésével alakulhat ki a fővárosi jegyrendszer, de valós alternatíva, hogy a főváros maga határozza meg elsősorban az utasigények alapján az elektronikusjegy-struktúrát. Még ebben az évben el szeretnék indítani az új projektet, így néhány éven belül Budapesten ez egy működő rendszer lesz.
  • A mikromobilitási szolgáltatásoknak (Lime, Donkey Republic stb.) helye van a fővárosban, csak a kultúráját és a szabályozását kell kialakítani. Varga Ivett támogatná a virtuális dokkolók kialakítását, vagyis amikor a megosztott eszközökkel csak bizonyos pontokon lehet parkolni.
  • Finanszírozási kérdés, hogy mikor lesz a 3-as metró vonalán is légkondicionáló a metrókocsikban. A metróvonal meghosszabbításával kapcsolatban zajlik a tervezés, a négy kötöttpályás projekt közül kettőnél rövid időn belül el szeretnének indulni a kivitelezéssel. Legelőször a budai fonódó villamoshálózat befejezése indulhat el, a Műegyetem előtti rakparti villamosvonal fejlesztésével.
  • A főváros a pesti fonódó villamosösszeköttetést is tervezi a Lehel tér és a Deák Ferenc tér között a Bajcsy-Zsilinszky úti tengelyen.
  • A BKK hamarosan bemutatja a Bubi jobb elérhetőségét biztosító intézkedéseit, és a kerékpározást népszerűsítő kampányokat is indít.
Milliárdokkal száll be Dubaj a német ingatlanpiacra
koronavirus covid-19
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
párizs_getty_stock
getty, isztambul, híd, boszporusz, törökország,
lélegeztetőgép, kórház beteg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
hotel recepció