bet
Üzlet

23 százalékot esett ma egy magyar részvény

Portfolio
Értékének közel negyedét vesztette ma el az Est Media, ilyen mértékű esésre 2019. december 2. előtt nem is lett volna lehetőség, viszont amióta a Xetra Classic kereskedési rendszert felváltotta a Xetra T7, a részvények napon belüli elmozdulásán nincs korlát, ezért is történhetett meg, hogy az Est Media árfolyama 22,9 százalékot zuhant ma.

Tavaly december 2-án a BÉT azonnali piacán a korábbi Xetra Classic kereskedési rendszert felváltotta a Xetra T7, a rendszerátállással a kereskedést érintő változások is jöttek, az egyik legfontosabb, hogy megszűnt a napi ajánlattételi limit, a kereskedés lehetősége az eddig megszokott limiteken túl is biztosított lett, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az azonnali piacokon a korábbinál jóval nagyobb mértékben mozdulhat el napon belül az egyes instrumentumok ára. Korábban a prémium kategóriába sorolt részvények legfeljebb 15, a standard és a T kategóriába soroltak pedig legfeljebb 20 százalékot mozdulhattak el napon belül az előző záróértékhez képest. Ennél nagyobb elmozdulásra csak akkor volt lehetőség, ha a BÉT úgy döntött, hogy kiszélesíti azt az ársávot, amelyben a részvények árfolyama mozoghat.

Tavaly december 4-én számoltunk be arról, hogy megvolt az első olyan papír, ami több mint 20 százalékot mozdult el napon belül, ez a Nutex volt, ami 23,1 százalékot emelkedett, napon belül 24,6 százalékot is emelkedett.

Ma egy újabb részvény mozdult el napon belül több mint 20 százalékot, az Est Media nap közben már 25,9 százalék mínuszban is állt, a napot pedig 22,9 százalékos eséssel fejezte be.

Nem csak az Est Mediát ütötték ma, a Kulcs-Soft, a NordTelekom, a Nutex, és a Kartonpack is több mint 10 százalékkal került lejjebb.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

Milliárdokkal száll be Dubaj a német ingatlanpiacra
koronavirus covid-19
kísérleti laboratórium koronavírus járvány orvos
párizs_getty_stock
getty, isztambul, híd, boszporusz, törökország,
lélegeztetőgép, kórház beteg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
hotel recepció