BÉT
Üzlet

5 milliárd forintos kötvénykibocsátás jöhet Szinorg Universalnál

Portfolio
A Scope Ratings elvégezte a Szinorg Universal Zrt. értékelését, a társaság 5 milliárd forintos, tervezett kötvénykibocsátása előtt.

A Magyar Nemzeti Bank tavaly nyáron indította el vállalati kötvényvásárlási programját, amelynek keretösszegét az MNB tavaly decemberben 450 milliárd forintra emelte meg. A Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok által kibocsátott kötvények legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings sorra végezte a kötvénykibocsátást tervező hazai társaságok hitelminősítését, a Scope Ratings kedden a Szinorg Universal Zrt. értékelését tette közzé.

A Szinorg Universal Zrt. B kategóriába került a Scope Ratingsnél, stabil kilátások mellett, a vállalat kötvényeinek besorolása B+ lett, ez egyébként az MNB minimum elvárása ahhoz, hogy az adott társaság bekerülhessen a Növekedési Kötvényprogramba.

A cég besorolását támogatja a Szinorg erős likviditása, egészséges adósságvédelme továbbá az állami és magánszektorbeli ügyfelek kiegyensúlyozott elérése is, az értékelést továbbá támogatja a cég jó regionális pozíciója.

A besorolást korlátozza a társaság európai és hazai kontextusban kis mérete, ami gyengíti a gazdasági ciklus-hatások csillapításának lehetőségét a cég esetében. További korlátozó tényezőt jelent a gyenge diverzifikáció, és a tőkeáttétel várható növekedése is, amit a cég agresszív expanziója hajt.

A társaság stabil kilátásai magukban foglalják a Scope Ratings magyar építőipari lassulására vonatkozó várakozásait, a Scope Ratings szerint a cég az építőipari bevételek csökkenését részben ellensúlyozhatja olyan ingatlanportfólió felépítésével, ami ismétlődő bevételt generálhat, ami szinten tarthatja a cég bevételeit középtávon.

A Szinorg Universal Zrt. 5 milliárd forint értékben tervez kötvényt kibocsátani az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében, a kötvény 3 százalékos kuponnal kerülhet kibocsátásra, a kötvényből származó bevételeket az ingatlanportfólió felépítéséhez szükséges beruházások finanszírozására fordíthatják.

Scope

Címlapkép forrása: BÉT

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
katonaság koronavírus járvány