Frankfurti tőzsde
Üzlet

Csúnya nap volt ma a magyar tőzsdén

Portfolio
A jelentős hétfői esés után ma ismét estek az irányadó európai részvényindexek. A BUX a kezdeti, mérsékelt emelkedése után lefordult, majd a délután második felében a hazai részvényindex tovább esett, majd végül jelentős eséssel zárt.

Ma is nagyot esett a BUX

Nagyot esett ma a magyar tőzsde, a BUX 2,9 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül estek, a Magyar Telekom 0,1 százalékos esése mellett, a Mol 2,4 százalékot gyengült, míg az OTP 2,9 százalékkal került lejjebb, a leggyengébben teljesítő hazai blue chip a Richter volt, a gyógyszergyártó árfolyama 4 százalékkal került lejjebb. A legjobban teljesítő részvény a magyar tőzsdén a PannErgy volt, melynek árfolyama 1,4 százalékkal került feljebb. A leggyengébben teljesítő hazai papír az Est Media volt, melynek árfolyama 22,8 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nagyot esett a magyar tőzsde kedden, a blue chipek a Magyar Telekom kivételével esnek, a Mol több mint 2 százalékot esett, az OTP közel 3 százalékkal került lejjebb, a Richter árfolyama több mint 4 százalékot esett. A BUX komponensei közül a leggyengébben az AutoWallis és a Waberer’s teljesít.

A Mol árfolyama napon belül mélyebbre esett, mint ahol a korábbi, 2018 májusi végi mélypont volt, a mai eséssel 2017 április eleji szintre, vagyis közel 3 éves mélypontra esett az árfolyam.

A tegnapi 1,8 után ma több mint 4 százalékot esett a Richter árfolyama, ezzel a múlt heti csúcsról 7,4 százalékot zuhant, így több mint két hetes mélypontra esett a gyógyszergyártó részvényárfolyama.

A kispapírokban igazi vérengzés folyik, az Est Media már 18 százalék mínuszban is állt, a Kartonpack 14, a NordTelekom 13, a Kulcs-Soft 11, a Waberer’s 8 százalékot zuhant.

A hétfői nagy esés után felfelé kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Hatalmasat estek a tengerentúli tőzsdék hétfőn, miután a befektetők a koronavírus Kínán kívüli terjedése mellett a növekedési kilátások romlása miatt aggódhattak. A keddi piacnyitás után az amerikai részvényindexek felfelé kapaszkodnak, miután a befektetők figyelme a koronavírussal kapcsolatos beszámolók mellett a vállalati hírek felé fordult. A HP árfolyama 3,5 százalékkal került feljebb, miután a cég bejelentette, hogy agresszívan elkezdi visszavásárolni a saját részvényeit. Míg a Macy’s árfolyama 3 százalékkal került feljebb, miután a cég negyedéves eladásai a vártnál kevésbé estek vissza. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Dow 0,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,5 százalékot erősödött.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Hatalmasat emelkedett a Nio

Óriásit emelkedett a kínai Nio árfolyama. A Tesla egyik legesélyesebb riválisaként is emlegetett elektromosautó-gyártó árfolyama közel 30 százalékot emelkedett, miután a cég bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat az Anhuj tartománybeli Hofej város kormányával a cég finanszírozásáról és új gyárak építéséről. A tárgyalások sikeressége esetén a Nio 10 milliárd jüanhoz juthat.

A Nio további részletekről a következő két hónapon belül fog beszámolni.

Tovább esik a magyar tőzsde

A hétfői, igen jelentős esést követően az irányadó európai részvényindexek emelkedéssel vágtak neki a mai napnak, a délelőtt második felére azonban kifulladt a korábbi lendület és a kontinens börzéi előző napi záróértékeik alá estek. A DAX 0,3 százalékos esése mellett a CAC40 0,5 százalékkal került lejjebb.

A régiós tőzsdék nagyot estek kedden, a lengyel részvényindex 2,2 esése mellett a prágai tőzsde 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a bécsi börze 1,3 százalékot esett. A magyar tőzsde is lejjebb került, a BUX 13,2 milliárd forintos forgalom mellett 1,8 százalékkal került lejjebb. A blue chipek a Magyar Telekom kivételével esnek, míg a BUX komponensei közül az Opus és az AutoWallis részvényei teljesítenek ma a leggyengébben.  

Nagy esés után mérsékelt erősödés jöhet a tengerentúlon

Mérsékelten emelkedhetnek a tengerentúli részvényindexek kedden, miután tegnap 3 százalék feletti zuhanás volt a tőzsdéken. Az S&P 500 határidős indexe 0,43 százalékos emelkedést vetít előre, míg a Dow 0,52 százalékos erősödésére lehet számítani, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal kerülhet feljebb a nyitás után.

Tegnap az olasz bankok estek, ma a németek és a franciák

Nagyot esett tegnap az európai nagybankok árfolyama, az olasz bankok estek a legnagyobbat. Ma azonban mérsékeltebb az esés, az olasz bankok mindösszes 1-2 százalékkal került lejjebb, míg a német és francia pénzintézetek részvényei több mint 2 százalékot gyengültek, az Commerzbank viszont 5 százalékot zuhant.

Tovább a cikkhez

Nincs megállás, tovább ütik a magyar részvényeket

A koronavírus globális terjedésével kapcsolatos félelmek miatt nagyot esett a magyar tőzsde tegnap, az esés ma is folytatódik, a BUX tegnapi 3,1 százalékos esése után ma újabb 1,3 százalékkal került lejjebb. A blue chipek szinte kivétel nélkül esnek, egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni, a telekomcég tegnapi 3,7 százalékos esése után ma 1,3 százalékkal került feljebb. Az OTP és a Richter esése volt tegnap a leginkább mérsékelt, ma pedig tovább folytatódik az esés, az OTP 1,3 százalékkal, a Richter 1,6 százalékkal került lejjebb. A legnagyobbat a Mol esett tegnap, amelyre a zuhanó olajárak is hathattak, az olajcég árfolyama ma tovább esett, 1,3 százalékkal került lejjebb. A BUX komponensei közül a legjobban a PannErgy, a leggyengébben pedig a Waberers részvénye teljesít.

Lefelé csorognak az európai tőzsdék, esik a BUX

A hétfői zuhanás után mérsékelt erősödéssel próbálkoztak meg az irányadó európai részvényindexek, a délelőtt második felére azonban az emelkedés teljesen elolvadt, és a kontinens börzéi előző napi záróértékeik alá süllyedtek vissza. a DAX 0,4 százalékos esése mellett a CAC40 0,5 százalékkal került lejjebb.

A magyar tőzsde lefordult, a BUX 4,6 milliárd forintos forgalom és 467 pontos mínusz mellett 1,1 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom képes emelkedni, a telekomcég árfolyama 1,5 százalékkal került lejjebb. Az OTP 1,1 százalékos esése mellett a Richter 1,8 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,9 százalékot esett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkednek az európai tőzsdék

Az irányadó európai részvényindexek igen jelentős eséssel zárták a hétfői kereskedést, miután a befektetők a koronavírus Kínán kívüli terjedése mellett a növekedési kilátások romlása miatt aggódhattak. A kontinens börzéi a hétfői zuhanás után mérsékelt emelkedéssel indították a keddi kereskedést, a milánói börze 0,3 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,4 százalékkal került feljebb, míg a DAX 0,4 százalékot emelkedett.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Enyhe emelkedéssel indul a keddi kereskedés a magyar tőzsdén

A jelentős hétfői esést követően mérsékelt erősödéssel vágott neki a keddi kereskedésnek a magyar tőzsde, a BUX 93 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a mai piacnyitás után. Az OTP 0,3 százalékos erősödése mellett a Mol 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékot emelkedett. A Richter 0,4 százalékot esett.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

  • Felemásan teljesítenek az irányadó ázsiai részvényindexek kedden: a hétfői, részvénypiaci zuhanások után, a piaci kommentárok szerint a befektetők továbbra is a koronavírussal kapcsolatos beszámolókra figyeltek. A hongkongi tőzsde 0,2 százalékos emelkedése mellett a sanghaji börze 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a hétfőn zárva tartó Nikkei 3,3 százalékot esett. Ázsia más részein emelkedéssel próbálkoztak a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 1,2 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 0,6 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 96 pontos plusza 0,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a tengerentúli tőzsdék hatalmas, 3 százalék feletti eséssel zárták a hétfői kereskedést, míg a DAX 4 százalékkal került lejjebb.
  • Kedden a KSH a decemberi népmozgalmi adatsora mellett a negyedik negyedéves lakásépítéseket is közzéteszi majd, míg az MNB kamatdöntő ülése kiemelt érdeklődésre tarthat majd számot. Németországból a részletes, negyedik negyedéves GDP-adatot publikálják. Az Egyesült Államokból a decemberi Case-Shiller lakásárindexek mellett a februári fogyasztói bizalmi indexet teszik közzé.
  • A forint erősödik az euróval szemben ma reggel, egy euróért 337,71 forintot kell fizetni, míg egy dollár 311,28 forintba kerül ma reggel.

Kedden teszi közzé beszámolóját a Masterplast és a Duna House is. 

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
katonaság koronavírus járvány