Előfizetői tartalom

Fekete hétfő: Hatalmas pusztítást végzett a koronavírus a tőzsdéken

Portfolio
Rég nem látott esés söpört végig a világ tőzsdéin, az elmúlt hónapok alacsony volatilitása után most egy kis ízelítőt kaptak a befektetők abból, milyen is az, amikor van mozgás a piacokon. A fontosabb részvényindexekben a 3-5 százalékos esések ijesztőnek tűnnek, az elmúlt évtizedek tőzsdei mozgásai alapján azonban nem számítanak kirívónak.

Tegnap rég nem látott esés söpört végig a világ tőzsdéin, a koronavírus globális terjedésével kapcsolatos aggodalmak helyezték nyomás alá a részvénypiacokat, de nagyot esett több nyersanyag, például az olaj ára is, a győztes oldalon klasszikus menekülőtermékek állnak, tovább emelkedett az arany ára, a befektetők ezen kívül amerikai állampapírokba, japán jenbe menekültek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés