GettyImages-1068595786
Üzlet

Kilőtt a Nio árfolyama

Portfolio
A pénzszűkében lévő kínai elektromosautó-gyártó Nio bejelentette, hogy több mint 10 milliárd jüanról, illetve új gyártóberendezésekről szóló keretmegállapodást írt alá Hefej városának vezetésével.
Érdekel, hogy mi a véleménye a szakembereknek a globális és a magyar járműipar legnagyobb kihívásairól és az azokra adható legjobb válaszokról, megoldásokról? Jelentkezz még ma a Járműipar 2020 konferenciára!

A historikusan veszteséges Nio az egyik legprominensebb a tucatnyi kínai elektromosautó-gyártó start-up közül, amelyek a Tesla babérjaira törnének. A Nio Anhuj tartományának fővárosával tárgyal, - ahol egyébként a cég a helyi JAC gyártóval közösen gyárt járműveket - kutatóközpontok és autógyárak építéséről. A Nio a következő két hónapban számol be a részletekről.

A Nio a cash flow hiány miatti nyomás alatt tavaly májusban bejelentette, hogy lehetséges társulásról folytat tárgyalásokat a Beijing E-Town International Investment and Developmenttel, amely 10 milliárd jüant fektetett volna a gyártóba. Azóta nem érkezett további bejelentés az üzletről.

Az autógyártók egyébként kedvezőtlen helyzetben vannak a világ legnagyobb autópiacán, hiszen a koronavírus terjedése miatt kialakult kereslet csökkenés, illetve az elektromosjármű-gyártókra csökkentett állami támogatások sem segítettek a gyártók helyzetén. Januárban a járműértékesítés 18 százalékkal esett vissza Kínában, míg az elektromos autó eladások 54,4 százalékkal csökkentek, a China Association of Automobile Manufacturers előzetes adatai szerint. Az elektromos autó eladások a hetedik egymást követő hónapban csökkentek Kínában.

A befektetők jól fogadták a Nio bejelentését, a cég árfolyama 36,3 százalékos pluszban is járt, ma 21,3 százalékkal került feljebb.

(Reuters)

Címlapkép: Getty Images

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
katonaság koronavírus járvány