Duna House
Üzlet

Felülvizsgálat alatt a Duna House célára a Concorde-nál

Portfolio
A Duna House tegnap tette közzé tavalyi negyedik negyedéves számait, amit a Concorde friss elemzésben értékelt, a Concorde ajánlása felhalmozás, míg a Duna House célára felülvizsgálat alatt áll.

A keddi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Duna House, amelyet a Concorde szerdai elemzésében értékelt. A Duna House tisztított eredménye 1,16 milliárd forinttal, a megcélzott sáv alsó régiójába érkezett meg, nagyjából összhangban a Concorde pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésével a core operáció esetében. A beszámoló szerinti eredmény 1,02 milliárd forint lett, az ingatlan fejlesztési szegmens egyszeri tételei miatt.

A menedzsment részvényenkénti 130 forintos osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek, ami azt sugallja, hogy nagyobb tranzakció lehet folyamatban, miután a menedzsment kommunikációja szerint a nagyobb osztalék a vállalati tranzakcióknak van alávetve.

A Duna House 3,9 milliárd forintot vár a fejlesztésektől, a Concorde konzervatív 3,3 milliárd forintos becslésével szemben. Ugyanakkor a core operációból származó eredményeket felbontva stagnáló magyar operációt (80 százalék), és nagyon erős lengyel operációt (20 százalék) sejtet.

A tisztított hazai operáció esetében az egy részvényre eső eredmény 315 forintot ért el, míg a lengyel operáció EPS-e tíz forint körül lehet, és 2020-ban 70 forintra ugorhat a lengyel operációnál az egy részvényre eső eredmény.

A Concorde véleménye szerint a Duna House számai vegyes teljesítményt tükröznek, gyengébb magyar és erősebb lengyel operációval a tavalyi utolsó negyedév esetében, azonban a cég így is elérhette az előrejelzéseit. A vártnál alacsonyabb 130 forintos részvényenkénti osztalék nem feltétlenül pozitív első pillantásra és potenciális tranzakciót sejtethet 2020-ban. Másrészről, a lengyel operáció profitja várhatóan jelentősen nőhet 2020-ban. Ezenkívül a menedzsment által várt cash flow beáramlás, ami 40 százalékkal magasabb a Concorde becslésénél. Az új fejlesztések értékét nem beleszámítva 2 800 forintos részvényárfolyam adódna, és 350 forintos EPS.

A Concorde-nál felülvizsgálat alatt áll a Duna House célára, az ajánlás továbbra is felhalmozás. A Duna House 4 százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama 6,4 százalékot esett idén.

Kereskedés DUNAHOUSE-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Duna House 

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
katonaság koronavírus járvány