wizzairshutterstock
Üzlet

Koronavírus-fertőzött volt a Wizz Air egyik utasa, két járat érintett (2.)

Portfolio
Koronavírus-fertőzöttet diagnisztizáltak a Wizz Air utasai között, aki a légitársaság két járatán utazott az elmúlt 8 napban – tette közzé a légitársaság. A hír nem segít a légiközlekedési szektornak, ami a héten hatalmas esést szenvedett el a tőzsdén.

A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál.

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, követi azok iránymutatását, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban folyamatosan nyomon követi a legfrissebb fejleményeket. A légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket – áll a Wizz Air közleményében.

Az érintett járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivonta a légitársaság a közlekedésből, és fertőtlenítik a gépet, mielőtt újra forgalomba állítják. A Wizz Air a W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosít a flottából, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztották.

A légiközlekedés az egyik leginkább érintett szektor a járványok idején, ugyanis visszaveti az utazási kedvet. Kínában például, ahonnan a járvány kiindult, több ezer járatot töröltek a bevezetett karanténok miatt.

A héten, ahogy a gyorsan növekvő olaszországi fertőzésekről érkeztek hírek, az európai légitársaságok komoly eladói nyomás alá kerültek. A Wizz Air árfolyama 14 százalékot zuhant az elmúlt két kereskedési napon.

Címlapkép: Shutterstock

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
katonaság koronavírus járvány