arcfelismerés
Üzlet

3 milliárd arcképet lophattak ki egy arcfelismerő rendszerből

Portfolio
Feltörték a Clearview AI, egy arcfelismeréssel foglalkozó vállalat adatbázisát illetéktelen hackerek. A startup körülbelül 3 milliárd fotót tárol emberekről – írja a The Hill.

A Clearview közleményt küldött a Daily Beastnek, melyből kiderül, hogy „illetéktelenül hozzáfértek” az adatokhoz, de azt nem tisztázzák, hogy elloptak-e bármit az adatbázisukból. Az ügyben több hatósági szervezet is vizsgálatot indított.

„Sajnos az adatszivárgások szerves részét képezik a XXI. százai életnek. A szervereinkhez nem fértek hozzá. Patcheltük a hibát és tovább dolgozunk a biztonságunk javításán” – nyilatkozta Tor Ekeland, a Clearview ügyvédje.

A Clearview körülbelül 3 milliárd fotót bányászott az internetről, többek közt a Twitterről, a Facebookról és az Instagramól is. Ezek a fotók akkor is az adatbázisban maradtak, miután az eredeti felhasználó törölte őket.

A Clearview arcfelismerő szolgáltatását a New York Times oknyomozó cikke szerint hatósági szereplők használták, az adatbányászásban érintett cégek közösségi oldalak viszont megkérték a vállalatot, hogy ne használják a náluk fellelhető adatokat.

Az arcképekkel kapcsolatos adatszivárgás azért kifejezetten veszélyes, mert biometrikus azonosítókat használó eszközökhöz, szolgáltatásokhoz segítségükkel hozzáférhetnek illetéktelenek és ha ez egyszer megtörtént, utána nem tudjuk lecserélni az "azonosítót" - vagyis az arcunkat -, akár egy PIN-kódot.

A vállalatot ért kritika után a Clearview alapítója azt állította a CNN-nek, hogy egy „jóindulatú” céget akar építeni és sosem adná ki az adatait Iránnak, Oroszországnak vagy Kínának.

kórház getty
koronavírus 2020 03 14
olaszorszag lombardia koronavirus halalozas
dramai olasz figyelmeztetes guiseppe conte kozos kotveny
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
gázmaszkos ember bénázik egy moslékos hordóval a menzán